LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Molly Sandén ryter ifrån efter fansens kritikstorm: "Då blir det kaos..."

27 apr, 2018 
AvOla Brising
Molly Sandén har haft en destruktiv festperiod och kritiserats för att ha lagt ut bilder av sig själv då hon röker. Men sångerskan är less på den präktiga image skivbolaget skapade åt henne som yngre.
Annons

Idag släpper  Molly Sandén, 25, sitt nya album ”Större”. Det har tagit lång tid att bli klar med och under den tiden har humöret pendlat upp och ner, vilket hon säger märks i låtarna. Tidigare i veckan berättade Molly i Metro:

– Jag har på ett års tid gått från att må det allra sämsta jag har mått någonsin till det allra bästa jag har mått någonsin. Även om låtarna inte ligger i kronologisk ordning så hör man tydligt när jag mådde bättre och när jag mådde sämre.

I en ny intervju med Aftonbladet förklarar hon:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag tror att jag fick en käftsmäll efter att ha levt i rampljuset sedan jag var femton år gammal. Jag har försökt vara den där personen som alla andra ville att jag skulle vara, till och med för min pojkvän och mina vänner. Vad vill han lyssna på för musik? Vad ska ska jag ha på mig för tröja som hon kommer att gilla? Sådana smådetaljer. Det var en massa grejer som långsamt bröt ner mig. Jag behövde göra vissa saker för att hitta mig själv igen.

Annons

Hon berättar om den turbulenta tid som varit:

– Jag har nog haft en destruktiv festperiod. Jag har tänjt lite på gränserna med drickandet, ätandet och tränandet. Men jag kan inte fucka ur helt eftersom jag har diabetes. Då dör jag. Jag fick den duktiga flickans sjukdom också. Om jag är duktig på att ta hand om mig själv så lever jag längre. Jag hade inte bara mvg i alla ämnen i skolan, eftersom jag var knäpp. Jag kan också mäta hur bra jag sköter mig genom att kolla mitt socker och räkna kalorier. Sedan kan en läkare göra en bedömning om hur bra jag har skött mig.

Är det något Molly är trött på så är det just att vara en duktig flicka. Hon säger att hennes skivbolag skapade en sådan image åt henne eftersom hon var så ung då hon slog igenom. När hon kände att hon höll på att kvävas av sin egen image raderade hon till sist sitt Instagram-konto. Sångerskan var less på att framställas och framställa sig själv som ett präktigt ägg. Hon funderade till och med på att byta namn för att kunna bli någon annan i människors ögon.

Annons

Molly irriterar sig på att många kräver att just hon av alla ska vara en bra förebild för andra. Som när de kritiska kommentarerna haglar ner så fort hon lägger ut en bild av sig själv då hon röker en cigarett:

– När Miriam Bryant röker en cigg tycker ingen det är konstigt. Hon har aldrig skapat en image som ickerökare. Men när jag lägger upp ett foto med en cigg blir det kaos. Det förstör bilden av den duktiga, härliga och skötsamma Molly. Det är jobbigt att inte bara… få vara.

Foto: IBL

Annons