Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Mojje om sitt mående idag – efter hjärtinfarkten i tv: ”Jag var på riktigt död”

21 aug, 2023 
Mojje
Hänt möter Morgan Johansson Milacki. Han är Mojje med hela svenska folket men framöver byter han ut barnprogrammen mot rock.
✔︎ Så mår Mojje idag – 13 år efter hjärtinfarkten: ”Panikångest”
✔︎ Därför försvann Mojje från rampljuset
✔︎ Stora stödet från frun Pernilla: ”Jag skulle inte leva annars”
✔︎ Okända flytten. Sålde huset på Värmdö och flyttade till sommaridyllen: ”Har längtat”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp horaBrand logo
Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp hora

Morgan Johansson Milacki, 51, gjorde sig känd under namnet Mojje i TV4:s barnprogram Lattjo Lajban. Bland annat var han den ena halvan i den populära duon Nicke & Mojje, tillsammans med Niclas Wahlgren, 57.

På senare år har vi fått se allt mindre av Mojje, han har nämligen valt att leva relativt utanför rampljuset. Att arbeta med barn som målgrupp gör han fortfarande delvis men framåt är det stora fokuset hans nya band Atron.

– Jag har varit ute och spelat med lite Mojje-musik för barnfamiljer och sedan har jag haft mycket spelningar med mitt band Atron. Vi har haft en klubbturné vilket har varit roligt, säger Mojje om sin sommar, när vi hörs i skiftet mellan sensommar och höst.

Därför försvann Mojje från rampljuset – beslutet efter succén

Någon ledighet har det dessvärre inte blivit men att arbeta menar Mojje, är det han tycker är roligast. Så varför har han då dragit sig allt mer ifrån rampljuset?

Annons

– Grejen är att figuren Mojje är så enormt stor på Youtube, det är många som glömmer bort det. Jag är nöjd med det men om man har en låt som Bananlåten som är en av Sveriges mest spelade låtar forfarande, efter 30 år, så lever jag ganska gått på det. Det offentliga rummet har aldrig varit något som har intresserat mig, jag är en artist och musiker och har så pass mycket spelningar att jag klarar mig.

Det nystartade rockbandet Atron har Mojje tillsammans med Martin Svensson och Wilhelm ”Will Oaks” Lindqvist.

– Martin Svensson, "Yeah yeah, wow, wow" är en gammal kompis till mig från Varberg. Vi har följt varandra genom karriären och jag har alltid velat producera och skriva musik med honom. Tillslut så fick jag honom på tråden, han är svårfångad.

Att Atron skulle komma att bli Mojjes nya huvudfokus karriärmässigt hade han inte kunnat ana.

– Det är bara ren passion och inga förväntningar. Sedan dag ett har vi sju länder som vill signa oss på mindre än en månad. Det är sjukt, man är 50 år och ska börja om. Vissa säger att det är omöjligt men då blev jag ännu mer taggad.

Annons

Han fortsätter:

– Jag är 50 men jag är 17 i huvudet, det tar aldrig slut. Jag lever verkligen med ett stort leende, skulle jag dö idag skulle det vara med tummen upp.

Du saknar inte barnprogramsbiten alls?

– Sakna det gör jag inte men det var en otroligt rolig tid och jag har levt otroligt gott på den musiken bara som Mojje.

Nicke och Mojje
Mojje och Niclas Wahlgren bildade tillsammans Nicke & Mojje.

Mojje fick en hjärtinfarkt i Let's dance – så mår han nu: ”Rädslan finns alltid kvar”

År 2009 medverkade Mojje i Let's dance och det var i samband med tävlingen som han plötsligt fick en hjärtinfarkt, under direktsändningen. Hela 13 år har nu gått sedan skräckupplevelsen och så här beskriver Mojje sitt mående idag.

– Rädslan finns alltid kvar. Det var en stor grej och kroppspulsådern sprack ju också samtidigt så jag var på riktigt död. Men jag mår bra, det är inget fel på mig. Men alla vi som råkar ut för det, även om det är cancer eller hjärtat, så är man lite skraj, säger Mojje.

Annons

Känner du av det i kroppen på något sätt idag?

– Nej men man får lite panikångest ibland när man är lite trött och det bränner till, det är det enda. Men det är så vanligt idag så det är inte konstigt.

För att du är rädd att det ska ske igen?

– Ja. Det är väl det att jag jobbar väldigt väldigt hårt. Jag har inte den spärren tyvärr, men jag har en fru som drar mig i örat när det blir för mycket.

Känner du att hennes stöd är en viktig del för att det ska gå runt?

– Ja, jag skulle inte leva annars.

Mojje och Pernilla
Mojje och hans fru Pernilla. Foto: TT

Så ändrades Mojjes liv efter hjärtinfarkten – stödet från hans fru Pernilla

Mojje och hans fru Pernilla Milacki, 50, har varit gifta sedan 2015. Den dramatiska sjukdomstiden har satt sina spår och Mojje har därav tagit hjälp för att minimera stressmomenten i sitt liv.

Annons

– Jag har inte ändrat så mycket mer än att jag kanske tränar lite mer. Men det som har ändrats är att jag inte har samma ork kvar. Jag får inte ta stora beslut. Jag har lätt för att ta hand om andra och göra deras jobb åt dem, allt sånt måste jag styra bort. Det är där min fru kommer in och säger nu räcker det, säger Mojje.

– Det är skönt att skylla på också när det blir för mycket, då kör jag hjärtkortet. Men jag har assistenter, ekonomiska rådgivare och så där omkring mig i bolaget. Så de hjälper mig, det enda jag behöver göra är att skapa och spela mina instrument. Det är lite dyrt men det är det värt.

Mojje har lämnat Stockholm – stora lyckan över nya hemmet i Varberg

Under förra året gjorde Mojje och Pernilla däremot en annan stor livsförändring, de lämnade då Stockholm för ett liv på västkusten.

Annons

– Jag bodde ute på Värmdö men vi har sålt det huset och flyttat till Varberg. Men vi har kvar en lägenhet i Stockholm också. Jag är otroligt mycket uppe i Stockholm men vi flyttade i förra året i augusti ungefär.

Hur kändes det?

– Jag har längtat hem länge och jag behöver inte bo i Stockholm längre. All enkelhet som finns i en mindre stad, det är så otroligt mysigt. Plus att jag får vara nära min far som börjar bli äldre.

I höst väntar nya spännande äventyr för bandet Atron men först ska Mojje bege sig till Italien, för en härlig semester med sonen Milo, 18. Mojje är även pappa till Theo, 21.

FOTO: TT

Annons