LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Missen i direktsändning – mitt under Tilde de Paulas födelsedagsfirande: ”Avbröts...”

14 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Axel Pileby och Tilde de Paula.
Nyligen fyllde Tilde de Paula Eby 50 år.
Dagen till ära hyllas den folkkäre programledaren med skönsång och grattishälsningar i Efter fem-studion.
Mitt under firandet händer en oväntad miss i direktsändning.
Annons
Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter femBrand logo
Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem

Den folkkäre programledaren Tilde de Paula Eby fyllde i dagarna 50 år. Tilde har jobbat på TV4 sedan 1997 och har etablerat sig som en av kanalens riktigt stora profiler. Under sina 25 år på TV4 har hon programlett program som Nyhetsmorgon, Let's Dance och nu senast Efter fem.

Kollegornas hyllning till Tilde de Paula Eby på födelsedagen

Under måndagens sändning av Efter fem saknas huvudpersonen själv och det är hennes kollegor Axel Pileby, 34, och Henrik Alsterdal, 43, som står vid rodret. Anledningen till att Tilde saknas är på grund av att hon dagen till ära befinner sig på semesterön Mallorca i Spanien.

För första gången någonsin fick hon istället gästa sitt egna program, när kollegorna ringde och grattade henne på den stora dagen. I sändningen får vi se hennes vänner och kollegor från TV4 stämma upp i skönsång för att gratta profilen på 50 års-dagen. En synligt rörd Tilde är med på länk från Spanien för att ta emot gratulationerna.

Annons

– Alltså sången och alla som var med på sången, det är helt galet, säger hon och fortsätter:

– Jag är omtumlad och jag har varit omtumlad ända sedan det här firandet började. Det har hållit på nu i två veckor , säger hon.

Vidare berättar hon att kollegorna, vännerna och familjen nere i Spanien bär t-shirts prydda med en bild på henne själv med texten "Tilde 50", tryckt på.

Missen i Efter fem – mitt under firandet av Tilde de Paula

Sändningen fortsätter och programledarna fortsätter att fira kollegan genom att visa upp en så kallad bakgrund, där en summering av höjdpunkter från Tildes karriär visas upp. Hela yrkeslivet från tidningsbud till programledarstarten finns med i klippet.

Men en reaktion av Tilde uteblev – samtalet med henne bröts nämligen mitt i sändningen.

– Det är så många som ringer Tilde idag så anslutningen till henne avbröts nämligen, som ett underbart härligt anti-klimax i det här läget, säger Axel Pileby.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons