TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Missen i Allt för Sverige – därför saknas en deltagare

16 sep, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Därför saknades Andrew Morrison i SVT:s Allt för Sverige 2018.
Det populära tv-programmet Allt för Sverige är tillbaka med sin åttonde säsong, men säsongsstarten blir allt annat än vad SVT hade önskat sig. Tio sverigeamerikaner blev bara nio, då en saknades...
Annons

Idag är Allt för Sverige tillbaka då en gäng sverigeamerikaner ska finna sinna rötter i vårt avlånga land. Samtidigt är SVT-programmet en tävling, och under varje avsnitt får en person lämna inspelningen.

Men redan under starten av första avsnittet för säsongen saknades en person. De tio sverigeamerikanerna är bara nio när de anländer med båt från Danmark till Helsingborg. Andrew Morrison, 27, saknas.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Ni är äntligen här, men jag har märkt att det saknas en person, Andrew. Vad hände? Ramlade han av båten eller blev han knuffad? frågar programledaren Anders Lundin, 60, skämtsamt.

– Han är försenad, svarar gruppen i kör.

– Vi börjar utan honom då, säger Anders Lundin.

En stund in i programmet dyker till slut Andrew Morrison upp med sina resväskor.

– Jag tappade mitt pass, så jag fick inte gå ombord på planet dagen jag skulle flyga. Men som tur är är jag här nu säger han glatt.

När Hänt når SVT för att se hur pass försenad Andrew Morrison var svarar Haida Jamshidi, projektledare för Allt för Sverige, att det bara rörde sig om sex timmar.

Annons

“Några dagar innan han skulle åka till Sverige hittade han inte sitt pass och när han väl hittade det så var det för sent för honom att ta det flyg som var planerat. Tror detta är första gången vi har varit med om någonting liknande i Allt för Sverige. Men slutet gott , allting gott! Sex timmar senare var han med oss på inspelningen. Vi sköt inte på inspelningsschemat utan vi valde att visa det som hade hänt och inspelningen pågick som planerat.” skriver Haida Jamshidi i ett mejl.

Andrew Morrison kommer från svenskorten Scandia i Minnesota. När han var liten firade han Lucia, midsommar, åt sill och kanelbullar. Till slut tröttnade han på svenska traditioner, men med åren har Sverigeintresset kommit tillbaka och nu söker han sina svenska rötter som är från Västergötland.

Allt för Sverige sänds klockan 20.00 i i SVT1. Det är det första avsnittet av totalt åtta.

Här är alla deltagare i Allt för Sverige 2018:

FOTO: SVT

Annons