Artikeln innehåller reklamlänkar

Missen i Allt för Sverige – därför saknas en deltagare

Därför saknades Andrew Morrison i SVT:s Allt för Sverige 2018.

Det populära tv-programmet Allt för Sverige är tillbaka med sin åttonde säsong, men säsongsstarten blir allt annat än vad SVT hade önskat sig. Tio sverigeamerikaner blev bara nio, då en saknades...

Idag är Allt för Sverige tillbaka då en gäng sverigeamerikaner ska finna sinna rötter i vårt avlånga land. Samtidigt är SVT-programmet en tävling, och under varje avsnitt får en person lämna inspelningen.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Men redan under starten av första avsnittet för säsongen saknades en person. De tio sverigeamerikanerna är bara nio när de anländer med båt från Danmark till Helsingborg. Andrew Morrison, 27, saknas.

– Ni är äntligen här, men jag har märkt att det saknas en person, Andrew. Vad hände? Ramlade han av båten eller blev han knuffad? frågar programledaren Anders Lundin, 60, skämtsamt.

– Han är försenad, svarar gruppen i kör.

– Vi börjar utan honom då, säger Anders Lundin.

En stund in i programmet dyker till slut Andrew Morrison upp med sina resväskor.

– Jag tappade mitt pass, så jag fick inte gå ombord på planet dagen jag skulle flyga. Men som tur är är jag här nu säger han glatt.

När Hänt når SVT för att se hur pass försenad Andrew Morrison var svarar Haida Jamshidi, projektledare för Allt för Sverige, att det bara rörde sig om sex timmar.

“Några dagar innan han skulle åka till Sverige hittade han inte sitt pass och när han väl hittade det så var det för sent för honom att ta det flyg som var planerat. Tror detta är första gången vi har varit med om någonting liknande i Allt för Sverige. Men slutet gott , allting gott! Sex timmar senare var han med oss på inspelningen. Vi sköt inte på inspelningsschemat utan vi valde att visa det som hade hänt och inspelningen pågick som planerat.” skriver Haida Jamshidi i ett mejl.

Andrew Morrison kommer från svenskorten Scandia i Minnesota. När han var liten firade han Lucia, midsommar, åt sill och kanelbullar. Till slut tröttnade han på svenska traditioner, men med åren har Sverigeintresset kommit tillbaka och nu söker han sina svenska rötter som är från Västergötland.

Allt för Sverige sänds klockan 20.00 i i SVT1. Det är det första avsnittet av totalt åtta.

Här är alla deltagare i Allt för Sverige 2018:

Programledare för Allt för Sverige är som vanligt Anders Lundin.

Kyle Johnson, 29, är frikyrklig mellanstadielärare från Independence, Minnesota. Hans släkt kommer från Västergötland.

Dominique Jackson-Russel, 34, är Afghanistan-veteran och söker sin släkt på sin mors sida. De är från Västmanland.OMONIQUE JACKSON-RUSSEL

Musikern Kevin Chown, 48, söker sin släkt från Västergötland.

Ashley Mullinax, 32, vars släkt är från Skåne får vi möta i det första avsnittet. Tillsammans med sin mormor är hon medlem i Vasaorden, en svenskförening som ordnar svenskträffar en gång i veckan och firar alla svenska högtider ”over there”.

Andrew Morrison, 28, kommer från svenskorten Scandia i Minnesota. Andrew firade alla svenska högtider som barn och åt kanelbullar och sill till den grad att han tröttnade på allt svenskt. Men sedan några år tillbaka har han återigen börjat intressera sig för vårt avlånga land. Nu söker han släkten i Västergötland.

Christina Wight, 34, har på Enare år börjat fundera över sitt svenska ursprung och nu säker hon sin släkt som kommer från Småland.

42-åriga David Neslunds fru har också svenskt påbrå och tillsammans har de sönerna Björn och Leif. Davids släkt kommer från Lappland.

Tanya Edgil, 39, är i rakt nedstigande led släkt med den svenske predikanten Erik Jansson, som tillsammans med sina lärjungar emigrerade till USA på 1840-talet. Där byggde de upp svenskstaden Bishop Hill. Nu söker djupt religösa Tanya sin släkt i Uppland.

Det var först i vuxen ålder som Louis Larsson, 52, började intressera sig för sitt svenska arv. Nu säker han sin släkt i Västergötland.

58-åriga Susan Snyders farfar kommer från Stockholm och när Susans pappa var liten så flyttade familjen tillbaka i några år. Men annars vet inte Susan så mycket om sitt fadersland.

Allt för Sverige sänds på söndagskvällar klockan 20.00 i SVT1.

LÄS OCKSÅ: Allt för Sverige-deltagarnas bröllopslycka: ”Perfekt”

LÄS OCKSÅ: Så behåller du din lyster i höst

FOTO: SVT

SENASTE NYTT!