Miss Lis pappa höll på att dö – då räddade hon livet på honom

Miss Li Carina Bergfeldt

När Miss Li var liten höll hennes pappa på att dö.
I Carina Bergfeldt berättar hon om den skräckfyllda upplevelsen – och hur hon till slut lyckades rädda livet på honom.
– Det var ren panik, säger hon.

Miss Li är den svenska artisten som idag är ett självklart namn på den svenska musikscenen. Hon var en av artisterna i Så mycket bättre 2012, där hon bland annat gjorde succé med sin tolkning av Pugh Rogefeldts låt Här kommer natten, och har i många år turnerat landet över med sina hits. Hon är bland annat känd för sin sprudlande energi och sätt att bjuda på sig själv, men under en intervju i Carina Bergfeldt fick vi nu se henne betydligt allvarligare.

När sångerskan var liten höll hennes pappa nämligen på att dö. Nu berättar hon om den skräckfyllda upplevelsen, och hur hon tillslut lyckades rädda livet på honom.

Pappan höll på att dö

Det var när Miss Li var på semester tillsammans med sina föräldrar som den fruktansvärda händelsen uppstod. Hon och pappan skulle nämligen ut och bada i vågorna när undervattensströmmar plötsligt tog tag i dem.

LÄS MER: Danny Saucedo om åldersskillnaden med flickvännen Anna Eriksson

– Jag var kanske elva eller tolv år och jag älskade att bada i vågor, det var det bästa jag visste. Och pappa följde alltid med mig ut, berättar artisten innan hon fortsätter:

– Men vi bara drev längre och längre ut och till slut tappade båda fotfästet. Jag vet inte om ni ha varit med om det vid något tillfälle, men vi bara kom längre ut och jag försökte dra in pappa. Jag vet att jag kämpade väldigt mycket för han kom ut mycket längre än vad jag gjorde.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så räddade Miss Li livet på pappan

Då hennes pappa har jobbat inom sjukvården större delen av sitt liv visste han att han riskerade att dra ner sin dotter om han nu fick panik. Han försökte därför att släppa hennes armar, men på något sätt klamrade de ändå fast vid varandra.

– Jag vet faktiskt inte vad som hände men på något sätt så fick vi tag i varandra och fick fotfäste. Så vi kunde till slut dra oss in och sen var det rödflagg på hela stranden efter det, berättar Miss Li.

Men trots att det trots allt slutade bra minns hon än idag tillbaka på händelsen med skräck.

– Min pappa har alltid varit min hjälte, och att se min hjälte kämpa för livet och försöka få tag på honom, det var ren panik. Jag kan fortfarande få hugg i magen när jag tänker på det. Jag tror det var väldigt väldigt nära att min pappa åkte ut där, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Carina Bergfeldts ord om maken Jesper Zølck och sonen Hamilton

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Lena PH:s riktiga namn – heter inte Lena Philipsson