Mirka Norrströms tuffa tid – berättar om ekonomiska problemen

Mirka Norrström har mött stora ekonomiska problem.
Nu skriver hon att det varit så illa att hon fått välja mellan att betala räkningar eller ha mat på bordet.
”Den ångesten var fruktansvärd”.

Mirka Norrström är ett välkänt ansikte för stora delar av svenska folket efter hennes medverkan i Familjen Annorlunda med sina tretton barn.

På sin blogg har hon fortsatt dela med sig av sin vardag och stora som små problem som sker i livet. I hennes senaste inlägg skriver hon om något mindre roligt, nämligen att hon fått ekonomiska problem och nästintill en rädsla för att öppna och hantera räkningar. Hon tog därför hjälp av sin vän för att ta tag i problemet.

”Mona, min klippa. Hon kom över för att hjälpa mig med någonting skitjobbigt. Som jag nämt tidigare så får jag stor ångest av att öppna mail, svara i telefon på okända nummer osv. Då ska vi inte ens prata om ångesten över räkningar och post. ”

LÄS MER: Nya bilden på Thomas Di Leva – så har vi aldrig sett honom

”Jag har alltid alltid varit petnoga med ekonomin och allt det innefattar. Med covid blev det sakta sämre med inkomsterna men det gick runt …. till slut med nöd och näppe men det gick runt.”

Betala räkningar eller mat på bordet

Mirka skriver att hon har haft pengar så det räcker precis till allt nödvändigt som behövs – men det har även sett riktigt mörkt ut.

”Det fanns dock inte utrymme för någonting oförutsett. Så när det i början på december började strula med först en och senare en till större fakturor blev det katastrof. Hur jag än låg på för att få de fixade och utbetalda så slutade det med att jag fick vänta över en månad på de pengarna och det i sin tur gjorde att jag fick prioritera att betala räkningar eller ha mat på bordet.”

Det har såklart varit väldigt jobbigt för Mirka och hennes familj och hon skriver att hon mått väldigt dåligt.

”Den ångesten var fruktansvärd. Att inte veta när pengarna kommer, påminnelser börjar samlas ( betalade hyra och de absolut nödvändigaste). Det var verkligen droppen som fick mitt måendet att rasa helt. Där tappade jag den sista lilla kontrollen jag fortfarande hade kvar. När väl pengarna äntligen kom så var jag helt oförmögen att ta itu med räkningshögen. Jag fixade inte det. Ångesten blev för stor.”

”Nu är jag fattig”

Vännen har nu hjälp Mirka att betala det som är viktigast och hon kan känna en stor lättnad, även om hon nu återigen inte har några pengar att röra sig med.

”Till sist var vi klara. Behövdes några samtal men allting blev betalt och klart. Alltså den lättnaden jag kände….om än lite försiktigt, oförmögen att på något vis våga känna. Men det kändes befriande! Nu är jag fattig och får hushålla hårt tills jag får nya pengar men det är det värt. Det kommer att bli tuffa månader framöver men det jobbigaste gjorde Mona idag”, skriver Mirka.

LÄS OCKSÅ: Trettonbarnsmamman Mirka Norrström om relationen med ex-maken Peter

Senaste nytt