LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

13-barnsmamman Mirka Norrström talar ut efter dotterns hjärnoperation

17 nov, 2023 
MIRKA NORRSTRÖM
Mirka Norrström är mamma till 13 barn.
Nu har dottern Selina fått gå igenom en hjärnoperation för att bli av med sin epilepsi.
Nu berättar Mirka för Hänt hur allt gått.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mirka Norrströms sorg – bryter tystnaden om ekonomiska krisen: ”Riktigt illa”Brand logo
Mirka Norrströms sorg – bryter tystnaden om ekonomiska krisen: ”Riktigt illa”

Mirka Norrström och ex-maken Peter Norrström gjorde succé i Familjen annorlunda tillsammans med sina 13 gemensamma barn. Sedan dess har mycket hänt. Idag har Mirka och Peter gått skilda vägar och har ingen kontakt med varandra.

Även de äldsta barnen har valt att inte ha någon kontakt med sin pappa och de kommer aldrig och bor hos honom. Peter har tidigare berättat för Hänt om sorgen över att barnen satt ner foten och undviker all kontakt med honom.

– Såklart känns det inge vidare att de bara bor med mamma men hellre att barnen får göra som de vill. De ska inte sitta i kläm. Självklart saknar jag ungarna massor och det vet de innerst inne. Ungarna vet att dörren alltid är öppen men de har med bestämdhet avböjt att ha kontakt, sa han till Hänt och fortsatte:

Annons

– De har ett flertal gånger bett mig att inte höra av mig eller ta kontakt.

Mirka Norrströms dotter har gjort en hjärnoperation

Idag bor barnen till största del hos Mirka även om de yngsta barnen bor på jourhem några dagar i veckan – detta är för att Mirka ska få en chans att pusta ut och ha tid för sig själv.

Man behöver inte vara rymdforskare för att förstå att det kan vara mycket med 13 barn och dessutom har dottern Selina haft det jobbigt med sin epilepsi. Nu har hon dock fått hjälp i form av en hjärnoperation.

Att göra en hjärnoperation blir allt vanligare och många gör det i de fall där läkemedel inte hjälper. Operationen innebär att ta bort hjärnvävnad kirurgiskt och är lämpligt patienter med så kallad fokal epilepsi – men då är metoden ofta effektiv och kostnaden låg till måttlig i förhållande till nyttan, skriver SBU.

Mirka Norrström om dotterns mående efter operationen

Trots att det gått flera år sedan vi fick se Mirka i tv-rutan så är hennes följare fortfarande väldigt intresserade av hennes liv och på Instagram uppdaterar hon flitigt vad som händer. Som till exempel nu med Selinas operation.

Annons

”Stora dagen D är här och Selina väntar på att köras till operation. Nervöst, läskigt och förväntansfullt. Älskar dig Selina”, skriver Mirka i ett nytt inlägg.

När Hänt når Mirka efter operationen kan hon meddela att det gått bra och att Selina, till allas glädje, mår bra efter omständigheterna.

”Ja hon opererades igår och mår bra efter omständigheterna. Har ont så klart och är trött men läkarna är väldigt positiva för ett gott resultat, dvs att hon förhoppningsvis blir av med sin epilepsi.”, skriver Mirka till Hänt.

FOTO: Instagram / Skärmdump

Annons