TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Miriam Bryant: "Jag kanske är bipolär"

05 dec, 2016 
AvOla Brising
Hon är extremt känslig och går snabbt från att må toppen till att ligga på botten. Miriam får ångest av att behöva ta ansvar, kan bryta ihop och börja gråta bara för att det ligger räkningar på dörrmattan.
Annons

I lördagens “Hellenius hörna” på TV4 var artisten Miriam Bryant, 25, en av gästerna. Bland annat berättade hon om sina extrema humörsvängningar. På frågan när det är som värst svarar Miriam:

– På morgonen, varje morgon när jag vaknar. Då vill jag inte gå upp ur sängen… Ibland har jag bästa dan i mitt liv varje dag och sämsta dan i mitt liv varje dag.

skarmavbild-2016-12-05-kl-11-15-14
Det var i lördagens program tillsammans med Ingemar Stenmark sångerskan var gäst.

Hon fortsätter:

– Jag kanske är bipolär eller någonting. I somras var det faktiskt jävla stökigt i huvudet, men sen blev det lugnare. Det var ett konstant ljud i huvudet hela tiden.

Definitionen av bipolaritet är att man pendlar mellan maniska och depressiva skov, d.v.s. längre perioder av upprymdhet eller nedstämdhet. Även om inte det är vad Miriam lider av så har hon stora problem med snabba humörsvängningar då hon på några minuter kan dyka från toppen till botten bara för att något senare börja må bra igen. Dessutom beskriver sångerskan att hon får ångest av att behöva ta ansvar:

Annons

– När det ligger räkningar på dörrmattan. Det är jobbigt att se. Jag kan få panik över livet och så kan jag bli så här: Varför försöker jag ens bli vuxen?… Och så har jag köpet en lägenhet och så har jag köpt en cykel. Varför ska jag ha det?

Miriam Bryant Musikförläggarnas pris delas ut på Berns , Stockholm, 2016-11-11 (c) Karin Törnblom / IBL
Miriam Bryant lider av kraftiga humörsvängningar och undrar om hon är bipolär.

Miriam försöker förklara hur det känns:

– Jag tycker det är obehagligt med rutiner. Ibland finner jag mig själv gråtandes på golvet över de här simpla vardagsgrejerna. Det blir för mycket bara och så börjar jag ifrågasätta mig själv. Varför klarar jag inte av de här enkla sakerna?

Hon tar ett exempel:

– Jag kan börja gråta för att jag har letat efter min nyckel i 20 minuter. Så blir jag skitledsen och så måste jag ringa en vän för jag undrar varför det är så jävla svårt. Är det lika svårt för alla?… Vissa säger: Jag tror inte det är det. Du kanske har nånting och då kanske det finns medicin för det.

skarmavbild-2016-12-05-kl-12-16-12
Miriam fattar att alla inte tycker det är lika jobbigt som hon att betala in räkningar.

Eftersom sångerskan har så svårt med vardagsrutinerna tar hon ofta hjälp av vissa närstående.

– Jag har en kompis som heter Martin som brukar hjälpa mig med räkningarna. Det är på riktigt alltså. Jag har aldrig pratat om det här, men jag har pappersfobi alltså. Nåt är det.

Klicka här för att se klippet från “Hellenius hörna”.

Foto: TV4, IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons