LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mikolas Josef svårt skadad i Eurovision Song Contest – 22-åringen akut till sjukhus

30 apr, 2018 
Malin Ljung
En av storfavoriterna i Eurovision Song Contest fördes akut till sjukhus under söndagskvällen. 22-åriga Mikolas Josef från Tjeckien skadade ryggen illa under repetitionen och nu är delegationen oroliga efter läkarens upptäckt: "Det är tydligen inte så okej ändå", skriver de på Facebook.
Annons

Den 13 maj är det dags för finalen av Eurovision Song Contest och för Sveriges räkning finns Benjamin Ingrosso, 20, på plats för att tävla med sin Dance you off.

Artisterna har redan anlänt till Lissabon och repetitionerna är i full gång. Under söndagskvällen var dock olyckan framme för den tjeckiska artisten Mikolas Josef, 22, som skadade sig illa i ryggen när han repeterade på sitt nummer. På sin Instagram visar han upp en bild när han ligger på en sjukhusbår med huvudet fixerat.

– Jag kan bekräfta att jag skadade mig under repetitionen och situationen blev värre efter flera timmar. Jag kan inte ens gå nu. Har kommit tillbaka från det första sjukhuset och är nu på väg till ett annat, skriver Mikolas Josef.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Den tjeckiska delegationen meddelade till en början via Facebook att 20-åringen förts till sjukhus som en ren försiktighetsåtgärd, men senare under söndagskvällen avslöjade de att skadan var värre än de befarat.

Annons

”Det är tydligen inte så okej ändå. Mikolas kommer att föras till sjukhus för en magnetröntgen, för symptomen tyder på diskbråck”, skriver Tjeckiens delegation.

Mikolas Josef har pekats ut som en av Benjamin Ingrossos strsta konkurrenter i Eurovision Song Contest och hans “Lie to me” pekas ut som ett av de bästa bidragen i årets tävling. 22-åringen lugnar sina fans via sin Instagram att han oavsett vad kommer att stå på scenen den 13 maj.

– Tack för alla era meddelanden och böner, vi gör alla vårt bästa för att få mig på fötter snart. Jag kommer att uppträda oavsett vad, skriver han på Instagram.

Krya på dig Mikolas önskar vi på Hänt!

Se bilden från sjukhuset här:

FOTO: Ibl, Instagram

Annons