Idol 2023 marknadsföring banner

Mikaela Lauréns nya barnbesked – ultimatumet efter makens vägran

27 mar, 2022 
https://image.hant.se/lovisa-byline.jpg.jpg?imageId=7617233&x=0&y=0&cropw=89.74358974359&croph=100&width=1318&height=1318
Lovisa Ström
Mikaela Laurén, Peder Södersteen
Snart ett år har gått sedan Mikaela Laruén och Peder Södersteen fick sitt första barn tillsammans.
Nu berättar Mikaela om hur hon ser på fler barn i framtiden och hur hennes make till en början inte ville ha barn.
Annons
Henrik Fexeus rädsla inför att dansa efter mobbningen som barn: "Fick stryk"
Henrik Fexeus rädsla inför att dansa efter mobbningen som barn: "Fick stryk"

Mikaela Laurén, 46, började simma i ung ålder och blev snabbt en av de bästa i Sverige. Några år senare började hon satsa på boxning istället och blev även där en av de största.

Idag är hon gift med kärleken Peder Södersteen och i fjol fick de även sitt första barn ihop, nämligen dottern Nikita. Mikaela har tidigare berättat om den svåra resan till att bli gravid och hur hon tog hjälp av en klinik i Ryssland.

I podcasten Bathinas skilda möten berättar hon nu om hur hon tänker kring fler barn framöver, samt hur hon hanterade att maken Peder egentligen inte ville ha barn till en början.

Mikaela Lauréns nya barnbesked: ”Vill att mitt barn ska ha ett syskon”

Recept.se Nyhetsbrev

I podcasten får hon frågan om hon vill ha fler barn i framtiden, och även om hon skulle önska det är det tydligt att det inte är något hon tar för givet.

Annons

– Jag har alltid sett mig själv som en tvåbarnsmamma för jag vill att mitt barn ska ha ett syskon. Jag själv har så många syskon och jag älskar att ha syskon, vi är så otroligt tajta. Men som sagt, jag är 46, säger hon.

Vidare berättar hon att hon faktiskt har kvar embryon i Ryssland och att möjligheten alltså finns. Men att hon inte är helt säker.

– På ett sätt är jag lycklig och tacksam över att jag fick ett barn och att jag skulle kunna ge henne ett otroligt bra liv. Men om jag har chans och möjlighet att ge henne ett syskon och att jag och min man känner att jag orkar det och att vårt förhållande orkar det och att vi känner att vi är där i livet så tycker jag att vi ska göra det. Men vi har inte tagit det beslutet än så det är svårt att säga, förklarar hon.

Annons

Hårda ultimatumet efter makens vägran: ”Kan inte fortsätta”

Men sanningen är att det till en början inte var en självklarhet för Peder att ens få ett barn. När de träffades ville han nämligen inte ha några barn, något Mikaela var tydlig med att hon ville.

– När vi träffades så sa jag direkt att "jag vill gifta mig och skaffa barn och om du inte är intresserad av det så kan inte vi fortsätta". Så han visste ju från första början att det var det jag ville. Men han kände sig inte redo och han var inte på samma nivå som jag var där och då, men han hade lovat mig och han är en man vid sitt ord så han kände att om jag ska behålla henne så måste jag ge henne det hon vill ha, säger hon och fortsätter:

– Men sen när han såg hur lycklig jag var när jag var gravid så ändrades ju allting och då längtade han också att hon skulle komma ut. Och nu är han helt galen i henne och säger att det är det bästa som hänt och längtar hem till jobbet under dagen för att han bara vill hem till oss.

FOTO: TT, TV4

Annons