LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fångarna på fortet-deltagaren skadad – kan inte jobba

02 jun, 2023 
FÅNGARNA PÅ FORTET
Ibland sker det olyckor i Fångarna på fortet.
Nu berättar Mikaela Laurén om skadorna hon fick som hängde kvar även långt senare.
– Alltså det var ju helt sjukt, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikaela Laurens stora beslut med maken: ”Stortrivs”Brand logo
Mikaela Laurens stora beslut med maken: ”Stortrivs”

Fångarna på fortet är äntligen igång med en ny säsong och programmet har minst sagt en lång historia. Faktum är att det funnits i 33 år och trots det är mycket fortfarande sig likt.

I alla år har det varit Agneta Sjödin, 55, och Gunde Svan, 60, som håller i taktpinnen och så är det naturligtvis även i år. I skrivande stund håller höstens säsong på att spelas in och i vanlig ordning är det massa modiga kändisar som valt att ställa upp i programmet.

Man behöver vara ganska modig för att ställa upp i Fångarna på fortet, inte minst för att man kan behöva utsättas för höga höjder eller ormar. Men det har också hänt under årens lopp att vissa kändisar har skadat sig.

Mikaela Laurén om skadan – kunde inte jobba efteråt

I förra säsongen fick vi till exempel se proffsboxaren Mikaela Laurén, 47, skada sig rejält när hon skulle hämta en glödhet nyckel.

Annons

– Den är varm!, ropade Mikaela inifrån cellen.

– Dra, dra, dra!, skrek Gunde och lagkamraterna som stod utanför och hejade på.

Det hela resulterade i att Mikaela behövde pausa inspelningen för att tas ur spel och vårdas av Fortets läkare. Nu berättar Mikaela för Hänt hur hon mått sedan den otäcka skadan.

– Ja, alltså det var ju helt sjukt. Det hade blivit något fel, nyckeln var brännhet så jag brände ju upp hela handen och så fick jag inte loss den så då använde jag andra handen så då brände jag upp den också. Så jag hade ju liksom väldigt allvarliga brännskador på händerna efteråt. Det känns lite onödigt faktiskt, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Jag kunde ju liksom inte jobba eller träna på flera veckor och jag fick käka penicillin för det blev inflammation. Jag kunde ju knappt byta blöjor för det gjorde så ont i händerna och tvätta händerna var det ju inte snack om för man ville ju inte blöta ner.

Annons

TV4 om säkerheten på Fångarna på fortet

Mikaela berättar också för Hänt hur hon ser på säkerheten på Fortet, men rädslorna för vad som kan hända är dock inget som stoppar henne. Hon kan nämligen tänka sig att ställa upp igen.

– Säkerheten är prioritet på Fortet så självklart testas alla celler många gånger i olika scenarier. Det var rad olyckliga omständigheter som tyvärr gjorde att Mikaela brände sig på nyckeln. Efter incidenten avbröts inspelningarna och Mikaela fick sjukvård, sa Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

FOTO: TV4

Annons