Idol 2023 marknadsföring banner

Mikaela Lauréns djupa sorg – efter svåra missfallet: ”Helt knäckt”

25 apr, 2022 
AvLovisa Ström
Mikaela Laurén
Tillsammans med maken Peder har Mikaela Laurén dottern Nikita.
Men resan dit var allt annat än enkel.
I Malou efter tio berättar hon nu om det tuffa missfallet.
– Helt knäckt, säger hon.
Annons
4 svenska kändisar som fått barn efter 40
4 svenska kändisar som fått barn efter 40

Det var i början av förra året som proffsboxaren Mikaela Laurén meddelade att hon väntar barn. Lyckan var total och i kommentarsfältet på Instagram vällde gratulationerna in.

Mikaela och maken Peder Södersteen hade då kämpat med att få barn i flera år och var nära på att ge upp många gånger.

Nu gästar boxaren Malou efter tio för att prata om den tuffa tiden och hur de tillslut fick sin älskade dotter.

Mikaela Laurén om svåra missfallet – nu berättar hon: ”Helt knäckt”

Mikaela tog ut 13 ägg och trodde, som hon själv beskriver det, att hon kunde skaffa en hel armé med dem. Men riktigt så var det inte.

Recept.se Nyhetsbrev

– Bara för att man får ut många ägg så behöver inte det betyda att det är bra kvalité på äggen. Det var ju tyvärr bara ett ägg som funkade och det var ju ändå inte tillräckligt bra. Det blev ett embryo och när de gjorde en insättning så tänkte jag att det bara behövs ett guldägg för att få ett barn, men det fästes inte och jag fick ett missfall, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det var otroligt jobbigt för det enda man tänkte på varje månad var att "hoppas jag inte får mens". Åren gick så tillslut bestämde vi oss för att tina mina ägg och försökte med IVF och ja, det fäste ju inte och då blev jag helt knäckt. Jag tänkte att jag fick en chans och det funkade inte, så vad gör jag nu?

Mikael sörjde det hela men valde sedan att fighta vidare.

– Först bröt jag ihop men sen tänkte jag att "jag ska inte ge upp. Jag ska ha barn".

Mikaela om oron efter glädjbeskedet

Men tillslut hände det som de båda hade längtat efter – Mikaela blev gravid. Men trots den otroliga lyckan hon kände var oron ständigt där.

– När jag sen gjorde första blodprovet för att se om det hade fäst och det visade positivt så var man ju överlycklig, men också otroligt nervös under första halvan av graviditeten. Att något skulle gå fel liksom.

Annons

Men så när kunde hon känna sig lugn då?

– Vecka 22 så kände jag att allt hade gått så himla bra och allt visade bra på ultraljudet och jag mådde så oroligt bra under graviditeten. Så då kände jag att nu kan jag andas ut. Och då gick jag ut med det offentligt.

FOTO: TV4

Annons