LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mikael Tornvings bisarra beslut – vill inte jobba: ”Kan provocera”

30 jan, 2024 
Maria Broberg
FOTO: TT
Programledaren och komikern Mikael Tornving flyttade till 38 kvadrat när barnen flyttade ut.
Nu jobbar han endast 10 veckor om året och trivs att vara särbo.
– Det är en intensiv period, säger han till P4 Extra.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikael Tornving rankar kärlekslivet – avslöjandet om hemliga flickvännenBrand logo
Mikael Tornving rankar kärlekslivet – avslöjandet om hemliga flickvännen

Mikael Tornving, 62, är komiker och programledare och under det senaste året har vi sett honom programleda Kompani Svan och Jeopardy!

I en tidigare intervju med Hänt berättade Mikael om att han bor på 38 kvadratmeter och att han och flickvännen är särbos. Något som han berättar mer om i P4.

– Det passar mig. Så här fri har jag nog inte känt mig sedan jag pluggade och bodde i ett studentrum på 16 kvadrat, berättar Mikael Tornving.

Anledningen till att Mikael Tornving bor på mindre yta beror inte endast på att han föredrar det, utan det är även ett ekonomiskt beslut för honom.

– Hela syftet var inte att bo så trångt som möjligt, utan det var att få frihet att göra andra saker än att bara jobba och betala amorteringar, förklarar Mikael Tornving i P4 Extra.

Henrik Montgomery/TT

Jobbar 10 veckor om året

För radiokanalen avslöjar 62-åringen att han endast behöver jobba tio veckor om året för att täcka sina kostnader för hela året.

Annons

– Det jag har gjort hittills är att jag jobbat med Kompani Svan och Jeopardy! Det är en intensiv period då jag jobbar hela tiden under de veckor som det spelas in, berättar Tornving.

Att bara jobba under 10 veckor om året kan provocera andra människor men för Mikael Tornving handlar det inte om hur mycket han tjänar utan att han har så låga utgifter och att han skalat bort större kostnader.

– Jag samlar ihop pengarna, fakturerar, och pytsar ut en rimlig lön under året som klarar mina kostnader, fortsätter Mikael Tornving.

Därför vill inte Mikael Tornving bo med flickvännen

Mikael Tornving är särbo med sin flickvän sedan sju år tillbaka och trivs mycket bra med det.

I P4 Extra förklarar Mikael.

– För mig är det en stor egotripp. Jag tycker om tanken att hon inte är beroende av mig. Hon har eget boende, hon har utmärkt ekonomi, hon har vuxna barn. Men hon väljer mitt sällskap, det finns inga hållhakar.

Mikael Tornving var tidigare gift med Gunilla Holmkvist men paret gick åt skilda vägar 2016 efter 20 år tillsammans.

FOTO: TT

Annons