LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mikael Persbrandt: "Man är inte sin diagnos"

24 okt, 2016 
AvLotta Gray
Mikael Persbrandt är trött på att det anses vara fult att ha ont i själen. Nu ryter han ifrån rejält.
Annons

Hyllade skådisen Mikael Persbrandt, 53, är aktuell i “MacBeth” och tar nu än en gång bladet från munnen angående stigmat kring psykisk ohälsa. Själv diagnostiserades han i juni förra året  med att vara bipolär och nu är han rejält trött på att det ska ses som något skamligt.

Mikael Persbrandt fick besked att han var bipolär i juni 2015.
Mikael Persbrandt fick besked att han var bipolär i juni 2015.

–  Man är inte sin diagnos. Det är en del av mig naturligtvis men en mycket liten del men det är ett intressant, aktuellt och viktigt ämne och jag har fått väldigt mycket positiva reaktioner. Jag vill ta bort stigmat kring psykisk ohälsa, det kan väl inte vara så märkvärdigt 2016 att säga att man har lite ont i själen eller ont i magen. Att det ena ska vara smutsigare eller fulare eller gömmas undan mer än det andra, det är bara bullshit, berättar han i TV4:s “Nyhetsmorgon”.

Annons
Stefan Larsson, Mikael Persbrandt och Marie Richardson Premiär "Macbeth",
Stefan Larsson, Mikael Persbrandt och Marie Richardson Premiär “Macbeth”.

Han går till och med så långt att han tillskriver bipoläriteten som drivkraften till sitt skapande och är inte främmande för att det är anledningen till sin framgång.

–  Jag tror inte jag haft den här karriären jag haft utan…om jag nu har det här problemet så har det skapat mycket av det jag byggt upp, fortsätter han.

Däremot vill han inte vara fanbärare eller språkrör utan nöjer sig med att bara belysa det på sitt eget sätt.

Med sambon Sanna Lundell .
Med sambon Sanna Lundell.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons