Micke Leijnegards ord om familjelyckan med hustrun Sanna och sönerna

21 okt, 2020 
Sanna Leijnegard Norell och Micke Leijnegard
Programledaren Micke Leijnegard är just nu i full gång med inspelningarna av Mästarnas mästare.
Nu berättar han hur livet var innan han träffade hustrun Sanna som han fick sönerna Igor och Varg med.
– Jag kände mig gammal och hade nästan gett upp, säger han.
Annons
Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2021
Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2021

Micke Leijnegard, 56, är en svensk journalist och programledare som fått mycket uppmärksamhet och tid i rampljuset. Han har framför allt gjort succé som programledare för Mästarnas mästare och Duellen men även andra sport-relaterade program på SVT. Micke har tidigare sagt att han är någonstans mitt emellan att vara känd och att vara en vanlig journalist. Han beskriver sig själv som att han bara är en journalist som råkar synas.

– Jag är lyckligt lottad och rör mig strax under högsta kändisnivån. Det är aldrig någon som kommer fram på tunnelbanan. Henrik Schyffert eller Charlotte Perrelli har det mycket värre, tror jag. De är nästan som superhjältar för sina fans. Jag är bara en journalist som råkar synas, har Micke sagt till Hälsoliv.

Micke Leijnegard i Mästarnas mästare
Micke Leijnegard under jägarvilan i Mästarnas mästare.

Familjelivet med Sanna och sönerna

Nu lever han ett fridfullt familjeliv tillsammans med hustrun Sanna, 43, och sönerna Igor, 11, och Varg, 7. Men innan han träffade Sanna såg nog familjelivet ut att vara ganska långt bort för programledaren. Han blev nämligen pappa sent i livet, närmare bestämt vid en ålder av 44 år. Men det är inget han ser som en nackdel, utan snarare tvärtom. Det gav honom tid att mogna och att växa ifrån det själviska tänket.

Annons

– Det var bra att jag var 44 när jag blev pappa. Som ung är man så uppe i sig själv. Jag har blivit väldigt lättrörd tack vare barnen. De har skakat loss en massa hämningar, säger han.

Micke Leijnegard hade gett upp hoppet

Men nu berättar Micke om hur han i princip hade gett upp hoppet om att träffa någon livspartner, fram tills den dagen han mötte Sanna. När han träffade henne föll helt plötsligt alla pusselbitar på plats och det fanns inget behov av att spela några spel mot varandra. De kände helt enkelt att de klickade så pass bra att de kunde gå in i en relation ganska direkt.

– Jag har haft turen att träffa en fantastisk människa och få två barn med henne. Det gör mig lycklig att ha ett stort ansvar och en uppgift. Vara en bra make och förälder till våra killar Igor och Varg. Min fru Sanna och jag trivs så bra ihop, säger han.

Annons

Sanna, som är 13 år yngre än Micke, hade också tröttnat på det ständiga sökandet som hör dejting-livet till. Och att spela massa spel om könsroller var heller inget som någon av dem hade lust att ägna sig åt.

– Det var aldrig något könsrollstrams i början. Vi var båda trötta på att söka partner, gå in i raggarfasen och försöka framstå som bättre än man är. Sanna bara stod där. Det var så skönt för hon var en individ, säger han nu till Hälsoliv.

Men med tanke på att Micke var över 40 vid det laget hade han nästan börjat ge upp. Men allt förändrades när han träffade Sanna!

– I det läget i livet kände jag mig gammal och hade nästan gett upp. Vi var båda rutinerade och visste exakt vad spelet och faserna handlade om. Det var så härligt med Sanna, för vi kunde börja vår relation direkt, förklarar Micke.

FOTO: Claudio Bresciani, Karin Törnbolm/TT, FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/

Annons