LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Michael Nyqvist: "Jag såg ut som ett benrangel"

17 okt, 2016 
AvLotta Gray
Michael Nyqvist må vara en av Sverigest hetaste hunkar men som liten led han svårt av ätstörningar.
Annons

Skådisen Michael Nyqvist, 55, är allmänt känd som en av Sveriges hetaste hunkar och ligger ofta på listan över de sexigaste männen men nu berättar han om de destruktiva åren då han var besatt av att hålla vikten.

– Det var vid 12- eller 13 årsåldern, det berodde på en känsla av kontroll, jag ville kontrollera kroppen, berättar han till Aftonbladet.

Som nyfödd lämnades skådisen till ett barnhem för att sedan adopteras bort och det har förstås varit en ovisshet som legat till grund för det osunda beteendet mot sin egen kropp. Stundtals ljög han om vad han åt och trots att han såg ut som ett benrangel var det inget som slog alarm.

– Det var inte särskilt vanligt, speciellt inte bland killar. Jag käkade så konstigt, citron och något annat men gjorde en hemkokt beteendeterapi, gjorde det jag var rädd för flera gånger, nötte ner trösklarna.

Michael Nyqvist med sin fru Catharina.
Michael Nyqvist med sin fru Catharina mår idag bra.

Idag ser han annorlunda på sin kropp, att den är sund och frisk är viktigt men som firad Hollywoodstjärna har han får sin beskärda del av granskning.

– Det finns en sjuk kroppsfixering, den har inget med vårt jobb att göra utan är bara en sjuk, kommersiell pryl. För mig är det mer “we love your work” och inte “we love your body”. Det vore fantastiskt om de sa det berättar han till Aftonbladet.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons