LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Michael Nyqvist nära att dö under filminspelning: "Jag mer eller mindre klöv skallen"

21 mar, 2015 
AvCharles Thulin
Michael Nyqvist börjar bli van med att dö som skurk i actionfilmer – men nyligen var det nära att han själv dog under en filminspelning. "Jag fick panik", berättar han.
Annons

Michael Nyqvist, 54, är den starkast lysande svenska stjärnan i Hollywood och börjar bli att betrakta som en veteran. I höstas hade actionrullen “John Wick” premiär där Nyqvist spelar skurken mot actionhjälten Keanu Reeves, 50, men filmen höll på att kosta Nyqvist livet. För ett år sedan befann han sig i New York när han filmade en slagsmålscen. Stjärnan fick ett hårt knytnävsslag och slungades rakt in i en fönsterkarm.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag mer eller mindre klöv skallen, säger Nyqvist i podcasten Värvet.

På väg till sjukhuset höll han på att förblöda samtidigt som han var klarvaken och hörde diskussionerna om honom.

– Läkarna sa “vi måste ringa hans släkt”. Då fick jag panik, säger Michael Nyqvist.

Till slut lugnades han när han fick träffa en skojfrisk läkare.

– “Du är i säkra händer. Jag fixade Elizabeth Taylors bröst” sa läkaren. Han var så skön och fick bort paniken, säger Nyqvist och fortsätter:

Annons

– Jag hade sån tur, först att inte skallbenet mosades. Att jag inte blev en grönsak. Man blev annorlunda efteråt och då kom andra värden fram. För första gången fattade jag att livet är ändligt, säger Nyqvist i podcasten.

I såväl “Mission Impossible” som “John Wick” spelar Nyqvist skurk och på duken brukar det sluta illa.

– Jo, min rollfigur dör även här men jag börjar bli van vid att bli mördad i actionfilmer. Jag och Keanu har haft väldigt roligt, sa Michael Nyqvist tidigare till tidningen Hänt Extra.

Olyckan fick ett lyckligt slut efter att skådisen lappades ihop med åttio stygn och tjugo häftklamrar. Hans enda men är ett rejält ärr vilket dock lär komma till användning i framtida skurkroller.

Andra läser också:

Annons