TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mia Skäringers svettproblem: ”Gabriel funderar på att betala en körteloperation”

17 aug, 2017 
AvOla Brising
Sedan unga år har hon lidit av att hennes svett luktar fränt och mycket. Nu berättar komikern hur hon och maken Gabriel Lazar hanterar problemet.
Annons

I podden ”Skäringer & Mannheimer” pratar komikerna Mia Skäringer, 40, och Anna Mannheimer, 54, varje vecka öppenhjärtigt om sina känslor och problem. I senaste avsnittet berättar Mia bland annat om sina rädslor och hur hon ser illavarslande tecken runt omkring sig i vardagen. Något Hänt nyligen skrev om. Men hon delar även med sig av att hon sedan sin tidiga ungdom haft svåra problem med perspiration.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har frän svett, mer en karlsvett… Min mamma fick inte bara sy revärer i mina byxor för att jag var så kraftig utan hon fick ju nästan även få utskrivet på recept deodoranter till mig. För då hade jag en svett, den var inte av denna värld… Det passade ju inte en liten tonårstjej… Jäklar vilken fotbollssvett jag hade. Till och med mamma sa: ”Vad ska vi göra Håkan?”. Det var en sån frän svett alltså och den har jag fortfarande. Den kommer och går.

Maken vill bekosta en operation åt Mia för att hjälpa henne bli av med den fräna svettlukten.

Mia träffade maken Gabriel Lazar, 34, 2010 och de gifte sig 2015. Tillsammans har paret sonen Leelo, 5, och de är nära sammansvetsade. Så sent som för några veckor sedan avslöjade Mia att hon har börjat jobba tillsammans med maken på ett nytt webbtv-projekt. Mia berättar att problemen med hennes fräna svettlukt är något de pratar öppet om i relationen. Gabriel funderar till och med på att bekosta en operation åt frun för att hjälpa henne få bukt med problemet:

Annons

– Han funderar på om han inte ska betala en sån där körteloperation till mig. Han kan sitta i bilen ibland om vi åker nånstans, och så sitter jag så här lite karligt med armen ut. Då vill han ändå vara lite snäll så då säger han: ”Jag vet inte. Jag tycker det luktar svett här inne?”. ”Ja, det är inte jag i alla fall”, säger jag. ”Jag har deodorantat mig”. Och då deodoranter jag från armbågen ner till revbenen, för det har också Gabriel sagt: ”Du kan ju inte bara ta i själva hålan. Du får ju dra ner och upp”. Så jag har vit salva, ser det ut som, långt ner och halva bröstet är vitt också. Du vet, det är ju tur att man har gift sig redan, att man inte ska ligga och trassla med nån, säger Mia Skäringer.

Då Anna Mannheimer frågar hur det funkade med hennes fräna svettlukt då hon först träffade Gabriel svarar hon skämtsamt:

– Han träffade ju mig när jag var utbränd, tänkte att det är väl lite mycket för henne nu, men nu är vi mer rakt på det och jag har sagt till honom: ”Snälla du. Jag är lite van att jag luktar svett så kan du säga till mig om det luktar för illa?” Det gör han ju nu, men om det är fler folk i bilen, då blir det mer en allmän fråga att: ”Jag vet inte om det luktar lite fränt?”… Då får han springa och köpa Axe Africa eller nåt som svider till långt in i nervsystemet som jag får stå utanför och spraya på mig.

Mia svettas riktigt illa varje gång hon ska gå upp på scenen.

Det som är jobbigast av allt för komikern är att hon svettas särskilt illa när hon är rädd och nervös för något, till exempel varje gång hon ska gå upp på scenen och uppträda för människor vilket hon ofta gör:

– Skräcksvetten. Den har jag på alla mina scenkläder och det säger dom stackarna som har fått tvätta dom här att det luktar ju så att… Det är en dödsångest som kommer och drar igång den.

Foto: IBL, Stella

Annons