LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mia Skäringers nya projekt – rock´n´roll-tv med maken Gabriel

12 aug, 2017 
AvOla Brising
Mia Skäringer är trött på vanlig tv och att folk försöker styra henne. Därför spelar hon in skitig webb-tv i Skåne med maken Gabriel Lázár.
Annons

Komikern Mia Skäringer, 40, har precis börjat spela in en ny webb-tv-serie på grillrestaurangen Holy Smoke BBQ i Bräcke utanför skånska Höganäs. Namnet på serien är “Holy Mary – ett revben i drinken” och tanken är att den ska ha premiär våren 2018. Det är hon själv, maken Gabriel Lázár, 34, samt ägarna till restaurangen som ligger bakom satsningen. I podcasten “Skäringer & Mannheimer” förklarar hon:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi håller på med det här lilla infallet vi fick. Nu ska inte idéerna stanna i maskineriet så att röret blir förstoppat som det varit i så många år. Nu ska de spottas ut, sättas i rullning.

Orsaken till att serien spelas in just på Holy Smoke är att Gabriel är vän med ägarna. Till vardags är han marknadschef på advokatfirman Lindahls Göteborgskontor, men nu kommer Gabriel även att stå som exekutiv producent för serien.

– Sen vill man väl inte prata om den här tidiga graviditeten som är nu, utan vi spelar det här webb-programmet och det ska vara lite skit samma… Det ska vara lite skitigare. Det blir musik och mat och grejer, säger Mia.

Mia Skäringers man Gabriel Lazar är exekutiv producent för “Holy Mary – ett revben i drinken”.

Orsaken till att de gör det själva och ingen stor tv-kanal står bakom satsningen är enkel:

– Jag är trött på vanlig tv. Det blir så stora apparater så fort man ska göra något med en kanal. Då ska det bli så och det måste vara så. Det känns lite rock´n´roll att bara släppa det på webben.

Annons

I Helsingborgs Dagblad berättar Mia mera ingående om det nya programmet:

– Min man har gått ”all in bbq” och har ett grönt ägg som älskarinna. Han är också mycket nära vän med Johan Fritzell som driver Holy Smoke BBQ. De har även blivit mina vänner. Programserien är ett spontant infall då vi ändå skulle hänga hos dem i sommar och prova på husvagnslivet på de skånska slätterna.

Hon fortsätter:

– Det här är en rock ́n ́roll produktion. Vi kände redan första gången vi var där och hälsade på att det var så skönt att se kombinationen mat, människor och musik i en ny miljö, som en knivskarp kontrast till alla bryggor med finporslin och kändisar i skärgården. Indirekt en pik till mig själv och ”Mia på Grötö”.

Varje program ska avslutas med en konsert. Man kommer att ha både svenska och internationella gäster. Trots att Mia egentligen inte är så förtjust i grillat kött ser hon fram emot att få lära sig grilla fisk. Hon tillägger skämtsamt:

– Jag är också lite nyfiken på vad som driver männen runt elden. Hur nära får jag komma utan att jag hotar?

Foto: IBL

Annons