Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mia Skäringer skakad efter svåra förlossningen: "Jag kom in i en depression"

07 apr, 2018 
AvCharles Thulin
Mia Skäringers första förlossningen blev en mardröm och efteråt ville hon hoppa ut genom fönstret.
Annons

Mia Skäringer, 41, lever idag lyckligt familjeliv med maken Gabriel Lazar, 34, och barnen Alfred, 17, Heli, 15, och gemensamma sonen Leelo, 4. Hennes första förlossning blev ett trauma och var nära att sluta illa.

– Förlossningen var fruktansvärd. Jag förstod inte att man hade överlevt. Jag kom in i en depression efteråt, säger Mia i sin podd ”Skäringen & Mannheimer”.

– Jag bara grät och grät och tittade på ungen och jag älskade honom så mycket så jag visste varken ut eller in. Jag tänkte det här kan jag inte leva med. Det gjorde så ont att jag ville hoppa ut genom fönstret på BB.

Skäringer hade 36 timmars värkarbete utan att öppna sig och hon vägrade epidural för att kunna känna hur hon skulle krysta.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Trycker du på utav bara helvete då spricker du ju från A till Ö och får se ut som en cyklop resten av livet.

Komikern tycker att graviditeten och förlossningen ger mamman och barnet ett särskilt band som blir ett försprång mot pappan.

Annons

– Att man överlevt det här traumat ihop. Så kände jag med min första son Alfred.

Mia Skäringer sparade navelsträngen från sin första graviditet.

– Den band jag i ett snöre och tejpade in i en bok. Såg ut som en snorbuse men nu har den torkat och lossnat.

I höst är Mia Skäringer återigen aktuell med sin succéshow Avig Maria, men denna gång en uppdaterat version, Avig Maria – No more fucks to give. Humorföreställningen handlar om att vara kvinna på sina egna villkor och Mia har redan sålt över 75 000 biljetter, enligt hennes hemsida.

FOTO: IBL

Annons