Mia Parneviks besked om Jespers hälsa efter kollapsen

Mia och Jesper Parnevik

Jesper Parnevik lekte med sitt barnbarn när han plötsligt kollapsade.
Nu berättar Mia Parnevik hur maken mår idag.
– Aldrig en lugn stund, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

När Mia Parnevik, 51, gästade P4 Extra tidigare i veckan berättade hon att maken Jesper Parnevik, 54, plötsligt kollapsat nyligen. Jesper fick föras akut till sjukhus med ambulans och väl på plats togs en hel del tester – men vad som föranlett kollapsen är ännu oklart.

– De vet faktiskt inte vad det var, om det var ett stresspåslag eller om det var något helt annat, om det var en ministroke, men de tror inte det, sa Mia Parnevik i radioprogrammet.

Händelsen ledde till att makarna kom till en viktig insikt om att de bör dra ner på tempot i vardagen.

– Det var faktiskt otäckt. Lite också varningsklockor att man måste kanske inte… vi har ett ganska hektiskt schema och han har jobbat väldigt mycket och när han jobbar så flyger han ju över hela USA så olika tidszoner och det blir ingen sömn, sa Mia Parnevik.

Jesper Parneviks egna ord om kollapsen

I en intervju med Expressen berättade Jesper Parnevik om incidenten, som inträffade när han lekte med barnbarnet Atticus.

– När jag skulle gå därifrån så tyckte barnen att jag vinglade lite och pratade konstigt. Jag tappade balansen och var lite okontaktbar, sa han till tidningen.

Jesper Parnevik tror, precis som sin hustru, att det hela handlade om en kombination av stress och sömnbrist.

– Jag har kört ganska hårt senaste månanden. Tävlat mycket och många sömnlösa nätter med flyg och bilresor till Göteborg.

Mia Parneviks nya glädjebesked till följarna

Kollapsen har fått stor uppmärksamhet i medierna och många fans har skickat hälsningar till Jesper Parnevik och hans familj. I ett inlägg på Instagram väljer Mia Parnevik nu att uppdatera sina följare om hur maken mår, detta intill en bild på en kvällstidning med Jesper på löpsedeln.

”Kungen du skapar då drama Jesper Parnevik aldrig en lugn stund…. Vill bara säga till er alla fina människor som hört av er att Jesper mår bra och tack till personalen på Danderyds sjukhus och även Neurologen Danderyd”, skriver Mia i inlägget.

Nu gläds följarna åt beskedet att Jesper Parnevik mår bra igen.

”Skönt att han mår bra!”, skriver en person i en kommentar till Mia Parneviks inlägg.

”Krya på dig. Skönt att du mår bättre”, hälsar en annan.

FOTO: Cornelia Nordström / EXP / TT, Karin Törnblom/TT