Melodikrysset-Anders om relationen till 11 år yngre kärleken Anna

Melodikrysset-Anders om relationen till 11 år yngre kärleken Anna

Den älskade Melodikrysset-profilen Anders Eldeman har ett relativt okänt privatliv.
Nu berättar han om kärleksrelationen till den elva år yngre sambon Anna.
– Då blir jag irriterad, ja rent utsagt odräglig, säger han till Hemmets veckotidning.
Rickard Olsson gör comeback i TV-rutan
0:22

Efter reklamen: Rickard Olsson gör comeback i TV-rutan

(0:22)

Slå på ljud

Det var år 1965 som Melodikrysset började sändas på Sveriges radio. Sedan dess har det musikaliska korsordet varit ett populärt inslag på lördagsförmiddagarna på P3 och numera P4.

I hela 26 år har lyssnarna guidats av den betryggande rösten tillhörande programledaren Anders Eldeman, 61. I maj bekräftade han dock att han lägger den karriären på hyllan och i augusti lämnade han över stafettpinnen.

Nu berättar han om privatlivet och relationen till den elva år yngre sambon Anna Perning, 50.

Melodikryssets programledare Anders Eldeman slutar – efter 26 trogna år

I sommar lämnade en lättad Anders över programledarrollen för Melodikrysset till skådespelaren Annika Jankell, 60, och journalisten Anna Charlotta Gunnarson, 53. I en ny intervju med Hemmets veckotidning berättar han om känslorna kring beslutet.

– Dels ville jag att två skulle dela på jobbet så de inte blir så bundna som jag varit, dels ville jag att det skulle vara kvinnor för det har bara varit män på den här posten, förklarar Anders Eldeman.

I intervjun berättar Anders vidare om de höga kraven han ställt på sig själv under åren och hur skönt det känns att nu släppa fram kvinnorna i rollen.

– Det där fattar tjejerna garanterar för de har jobbat med underhållning och vet vad folklig bredd och bildning betyder, därför tycker jag att de är så bra för detta.

Radioprogramledaren Anders Eldeman porträtterades år 2020 på hans sextioårsdag.

Radioprogramledaren Anders Eldeman porträtterades år 2020 på hans sextioårsdag.

FOTO: Claudio Bresciani / TT

Melodikrysset-Anders om relationen till kärleken Anna: ”Odräglig”

I intervjun med Hemmets veckotidning öppnar Anders dessutom upp om relationen till sambon och den elva år yngre kärleken Anna. Paret har varit tillsammans i hela 19 år, men Anders minns första gången de träffades som om det vore igår; det där första mötet på nattklubben Spy bar i Stockholm.

De firar årsdagen den 12 december med att gemensamt gå och inhandla årets julgran. Granen tar de sedan med in på en krog där de traditionsenligt njuter av en härlig middag.

Men det är inte alltid guld och gröna skogar i kärlekslivet menar Anders på, i ett ögonblick av självkritik. Genom åren har Anna nämligen blivit mer och mer engagerad i Anders jobb med Melodikrysset. Hon har framförallt stöttat honom inför större specialsändningar med publik, då Anders drabbats av förlamande rampfeber.

– Då blir jag irriterad, ja rent utsagt odräglig, och det går alltid ut över Anna. Jag är så orolig för att göra fel eller göra publiken besviken, säger han till tidningen.

Han avslutar dock med en kärleksförklaring till Anna, utan vars stöd Anders aldrig hade lyckats ta sig igenom de där sändningarna med publik.

– Anna fattar verkligen hur jag funkar och det är så skönt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN