Radioprofilen Anders Eldeman akut till sjukhus – så mår han idag

ANDERS ELDEMAN

Den folkkäre radioprofilen Anders Eldeman tvingades uppsöka sjukhus med omedelbar verkan.
– Jag fick flera påsar dropp och de tog en massa prover, förklarar han för Aftonbladet.
Därför intervjuades inte Maja Strömstedt av Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon: "Konstigt"
0:29

Efter reklamen: Därför intervjuades inte Maja Strömstedt av Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon: "Konstigt"

(0:29)

Slå på ljud

Efter 26 år har nu Anders Eldeman, 61, sänt sitt sista Melodikrysset. Det var under midsommarhelgen som lyssnarna hade möjlighet att höra det populära programmet med den folkkära programledaren en sista gång.

Han tackade alla trogna lyssnade för alla fina år och vandrade sedan ut i ett liv utan krav och måsten. Men den härliga känslan höll inte särskilt länge. Bara två dagar senare åkte Anders på en hemsk form av kräksjuka.

– Jag fick sommarkräksjukan i hundraåttio. Det kom saker ur båda ändar och gärna samtidigt. Efter en kvart hade man ingen värdighet kvar och det där höll på i tre dagar. Jag hade feber och frossa och låg under tre täcken och skakade och svettades floder, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Tvingades in på sjukhus – dagar efter sista Melodikrysset

Symptomen gick till den grad att Anders tvingades in på sjukhus.

– På torsdagen mådde jag lite bättre, men var fruktansvärt trött. På fredagen gick jag ut och tänkte äta lite och dricka isvatten men jag kände att det här är inte bra så jag åkte in till akuten på S:t Görans sjukhus. De konstaterade att det inte var bra så jag blev inlagd i ett litet rum utan fönster och det hade dessutom gått lite snabbt så jag hade inte fått med mig min telefon så jag kunde inte lyssna på min efterträdare Micke Cederberg dagen efter vilket var lite genant.

Anders hade förlorat enorma mängder vatten av kräksjukan och det var den främsta anledningen till hans mående.

– Jag fick flera påsar dropp och de tog en massa prover. Det visade sig att jag var helt uttorkad av den här kräksjukan. Jag var så dålig att de behöll mig i tre dagar. De tryckte i mig både vätska och massa antibiotika så jag är stucken i alla armar.

Nu har Anders piggnat på sig och under måndagskvällen fick han äntligen åka hem och om ett par dagar beger han sig ut i skärgården.

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN