Melloaktuella Gina Dirawi om Petra Mede: "Petra är en sjuk kvinna"

Gina Dirawi och Petra Mede rivstartar Melodifestivalen med hyllningar, sång och kanske ett och annat bitskt skämt. En sak är säker. Det finns inget som håller programledarna tillbaka.

Det är en osedvanlig rutinerad duo som öppnar upp den sex veckor långa Melodifestivalen-turnén i år. Det är säkert inte heller någon slump att livetvproffset Petra Mede, 45, får vara den som inleder som Gina Dirawis, 25, sidekick.

Gina Dirawi och Petra Mede inleder Melodifestivalen 2016.

Gina Dirawi och Petra Mede inleder Melodifestivalen 2016.

Tv-tittarna kan förvänta sig en trygg – och överraskande – kväll från Scandinavium i Göteborg.

– Det är rätt kul, för Petra är en sjuk kvinna på ett roligt sätt. Jag älskar det. Vi kan förenas i masspsykos, säger Gina Dirawi till Hänt på fredagens programledarpresskonferens i arenan.

De har fullt upp med att repa in manus, prata med regissörer och öva, öva, öva. Programledarna kommer också att hylla Anna Book, 45, som diskats från tävlingen eftersom hennes låt Himmel för två var aktuell för tävlan i Moldaviens uttagningar redan 2014, dock med en annan text.

Gina Dirawi och Petra Mede trivs med varandraa

Gina Dirawi och Petra Mede trivs ihop.

Framförallt kommer Gina Dirawi och Petra Mede inte på något sätt hålla tillbaka. När Hänt frågar dem om deras guilty pleasures brister Petra Mede ut i skratt.

– Jag har nog aldrig skämts särskilt mycket i livet, men efter 40 skäms jag ingenting. Jag står för alla mina böjelser. Sen ska vi inte gå in på dem för eran skull. Nänänä, jag… Jag har ingen guilty pleasure!

– Jag skäms inte för något och folk får ta det. Om folk inte kan acceptera en för den du är, då får de fortsätta vidare in i sjön, tillägger Gina Dirawi.

Foto: IBL, Hänt

SENASTE NYTT!