TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mattias Lag berättar sanningen om kollapsen i Biggest loser

28 maj, 2019 
AvOla Brising
Mattias Lag i Biggest loser är tacksam över att han hade en fördel efter att ha vunnit förra veckans tävling. Utan den tror han inte att han hade överlevt kvällens program. ”Jag hade en mildare form av hjärtattack och tvingades ligga på intensiven i två dagar”, säger han till Hänt.
Annons
”Biggest Loser”-Mattias om kollapsen i kvällens tävling: ”Jag fick en mindre hjärtinfarkt”Brand logo
”Biggest Loser”-Mattias om kollapsen i kvällens tävling: ”Jag fick en mindre hjärtinfarkt”

I kvällens tävling för att garanteras en finalplats i realityshowen Biggest loser som sänds i TV4/Sjuan ska deltagarna springa uppför en backe med flera stora bildäck hängande efter sig och sedan lösa ett pussel en bit ifrån toppen innan de får springa den sista biten upp och i mål.

Mattias Lag, 44, har en fördel eftersom han vann förra veckans tävling och därför, till skillnad från de andra manliga deltagarna, bara behöver släpa på två bildäck istället för tre. I början går det väldigt snabbt för honom upp för backen, men han har problem med en balansgång på vägen, det sista hindret innan pusslet. Och då han väl lyckas ta sig över det och är på väg upp till pusslet säger Mattias plötsligt:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har ont i hjärtat, bröstet. Det är inte bra.

Han går kort därefter undan och förklarar att det känns som att han inte kan andas, som att han fått ett pistolskott rätt i axeln. Något känns väldigt fel och trycket över bröstet blir bara värre när han har lagt sig ner på marken och en läkare kollar till honom. Mattias tvingas därefter avbryta tävlingen. Det enda mer vi får veta mer om hans hälsotillstånd är då programledaren Anna Brolin, 39, säger:

Annons

– Mattias tvingades att bryta tävlingen. Han kände att hans hjärta började rusa. Så han är under uppsikt av sjukvårdare. De kommer även att ta honom till ett sjukhus för kontroll. Men läget är stabilt, bara så att ni vet.

Mer än så får man inte veta om vad som händer med Mattias. När Hänt pratar med Åsa Örtengren som är pressansvarig för Biggest loser förklarar hon:

– Han fick en hjärtmuskelinflammation och läkarteamet skickade honom till sjukhus.

Drabbades av hjärtinfarkt

Själv berättar Mattias mer ingående om vad som hände när Hänt når honom:

– Jag hade ovetandes dragit på mig en hjärtmuskelinflammation under övernattningen när vi campade och det var minus två grader ute. Så sen när jag körde på 100 procent för att vinna finalplatsen kändes det plötsligt som om något gick sönder. Det small till i axeln, ett hårt tryck över bröstet, hjärtrusning och syrebrist. Pulsen var uppe i 200.

Annons

Han fortsätter att berätta att han kördes med ambulans till ett regionalt sjukhus och därefter vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Och redan i ambulansen fick han bland annat nitroglycerin. Han är osäker på om han blev nedsövd eller inte, men han vaknade inte igen förrän han befann sig på Akademiska sjukhuset.

– Där gick de in med en kamera genom armen och kollade hur allvarliga mina problem var. Det visade sig att jag hade hjärtmuskelinflammation, hjärtklaffinflammation och massiv syrebrist i hjärtat. Jag hade med andra ord en mildare form av hjärtattack och tvingades ligga på intensiven i två dagar, förklarar Mattias.

Förra veckans vinst kan ha räddat livet på Mattias

Hans bästa bästa kompis i programmet, Johan ”Sune” Sundahl, 28, fick inte lämna inspelningsplatsen då Mattias hamnade på sjukhus, utan fortsatte tävla som vanligt.

– Men jag fick ett brev av Sune där han peppade mig. Det betydde mycket, säger Mattias.

Annons

Han säger att han tack och lov är helt återställd. Hans största farhåga var att han skulle få bestående men efter den mindre hjärtinfarkten, men Mattias har varken några restriktioner eller mediciner han står på idag. Han konstaterar:

– Om jag inte hade varit så vältränad efter allt slit i programmet skulle jag inte ha överlevt. Och jag är väldigt tacksam att jag vann skridskotävlingen veckan innan. Om jag inte gjort det hade jag haft tre däck att släpa på och då hade jag nog inte stått här idag.

FOTO: TV4

Annons