Matilda Boza om barn med maken Jonathan och framtiden på TV4

Matilda Boza och maken Jonathan.
NU GRATIS

Möt TV4:s stjärnskott Matilda Boza, 29, i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Så träffade hon maken Jonathan – avslöjandet om barnplanerna.
✔︎ Framtiden på TV4: ”Utmanas varje dag”.
✔︎ Därför har hon inte tid med sitt största intresse.

Journalisten Matilda Boza, 29, har på senare tid blivit en profil som synts allt oftare i TV4.

Tidigare har hon läst upp nyheterna i Nyheterna och på senare tid har hon allt oftare varit programledare i Nyhetsmorgon, ibland även i Efter fem. Så Hänt bestämde sig för att ta reda på lite mer om vem Matilda är. Hon berättar:

– Jag är född och uppvuxen i Stockholm, bodde mina första år i Vasastan och sen bodde familjen i Bromma, jag, min mamma, pappa och två småbröder.

Matilda Boza i TV4.

Matilda Boza i tv-rutan.

På sätt och vis föll sig rätt naturligt för Matilda att bli journalist. Redan som barn gillade hon att leka tv, även om hon då ofta låtsades att hon var tv-kock. Men hennes egentliga tv-karriär började inte med någon journalistutbildning, utan med att hon fick extrajobb bakom kameran.

– Jag och min bästa vän började jobba på olika produktioner. Som när kronprinsessan gifte sig, då var vi kamera-assistenter, även vid flera valvakor. Jag tyckte det var en väldigt kul värld att komma in i, fart och fläkt och många utmaningar. Sen träffade jag faktiskt Renée Nyberg via en gemensam kompis. Hon tipsade mig om att jag skulle söka till en skola som hade med just journalistik och tv att göra.

Så träffade Matilda Boza kärleken

Matilda sökte och kom in på Kaggeholms folkhögskola där hon pluggade tv-produktion och journalistik mellan 2013 och 2015. Redan under första årets studier fick hon sommarjobb som redigerare på Sporten på TV4 under fotbolls-VM 2014.

– Då fick jag lära mig både att redigera och fotboll. Sen hade jag också min praktik på ”Sporten”, och efter det började jag på ”Nyheterna”, berättar Matilda.

NU GRATIS
TV4-Carolin talar ut om svåra tiden: ”Hela kroppen la ned”

Om man tittar på hennes Instagramsida är det lätt att se att Matilda gillar hundar. Framför allt verkar hon ha en fäbless för franska bulldoggs. Orsaken till det är att en person i familjen föder upp franska bulldoggs. Själv har hon dock ingen egen hund. Matilda förklarar:

– Både jag och min man har sagt att vi skulle vilja ha en hund, men som det är nu så har vi inte tid för en hund.

Matilda Boza och maken Jonathan.

Matilda och maken Jonathan.

Mannen ifråga är Matildas äkta make. Han heter Jonathan Boza, 30, och de gifte sig i september 2019 i Italien.

– Det var nästan hundra personer som var i Italien på bröllop. Det var precis innan pandemin, så det var tur att vi hann med det innan, ett fint minne. Själva bröllopet var ganska enkelt. Det viktigaste för oss var att ha våra nära och kära på plats och att det var en härlig stämning och en kul fest, och det blev det.

NU GRATIS
Väder-Madde avslöjar planerna på att sluta: ”Varför gör jag det här?”

Faktum är att Jonathan är Matildas ungdomskärlek. Hon avslöjar att de har en väldigt lång historia tillsammans:

– Vi träffades i högstadiet när vi gick i nian. I år firar vi 15 år tillsammans och vi fyller båda 30. Så vi har varit tillsammans halva livet.

Jonathan är inte journalist utan ingenjör. Hon tycker att det är en fördel att de gör olika saker, så att det inte blir att de bara pratar en massa jobb hemma. Vad gäller att bilda familj säger hon:

– Vi vill gärna ha barn i framtiden, men det är inget vi känner oss stressade över alls. Vi jobbar båda ganska mycket och just nu vill vi kunna ha kul med vänner och resa, så det får bli längre fram. Då blir det både barn och franska bulldoggs, haha.

NU GRATIS
Väder-Ulrikas sorg efter sjukdomsbeskeden

Matilda är en social person och när hon är ledig umgås hon gärna med sina vänner. På senare tid har hon också börjat spela padel.

– Vi är ett ganska stort gäng från TV4 som brukar ses och spela. Det är kul. Sen gillar både jag och min man matlagning, så det fokuserar vi mycket på. Vi testar ofta att laga nya maträtter och både jag och min man skulle nog säga att vi själva är den bättre av oss, men vi har nog olika styrkor om jag ska vara ärlig. Själv tycker jag om att komma på nya recept. Sen får han gärna hjälpa till att tillaga maten, men det är kul att göra saker tillsammans.

Hon trivs bra på TV4 och har inga planer på att göra något annat, i alla fall inte inom någon överskådlig framtid:

– Jag trivs superbra på mitt jobb, och en del av charmen med att jobba som journalist med nyheter är att man utmanas varje dag, att det är fart och fläkt och nyhetstempo. Så länge jag utvecklas och trivs så bra som jag gör vill jag absolut stanna.

Foto: TV4 & Privat

SENASTE NYTT!