Matilda Boza bryter ihop i direktsändning – nu berättar hon anledningen

Matilda Boza.

Matilda Boza fick nyligen ett skrattanfall under uppläsningen av TV4 Nyheterna.
Nu berättar hon om anledningen.
Det är nog första gången”, skriver hon till Hänt.
Johan Macéus om förändringarna i Nyhetsmorgon
0:21

Efter reklamen: Johan Macéus om förändringarna i Nyhetsmorgon

(0:21)

Slå på ljud

Matilda Boza syns ofta till i Nyhetsmorgon, men främst jobbar profilen som nyhetsuppläsare för TV4 Nyheterna. Dag in och dag ut kämpar nyhetsankare med att leverera de nyaste och mest aktuella nyheterna för folket. Men ibland kan det bli lite fel, vilket Matilda Boza fick uppleva under sin uppläsning av TV4 Nyheterna.

I sändningen visades ett inslag om en auktion med ET-roboten, som användes i den klassiska filmen. När bilden sedan går tillbaka till Matilda skrattar hon synligt. Hon ber om ursäkt snabbt och försöker läsa upp nästa nyhet, men hon fastnar på orden när hon inte längre kan hålla tillbaka skrattet.

Därför skrattade Matilda Boza under sändningen

När hon senare blir intervjuad av TV4, berättar hon om anledningen till skrattanfallet, och det visade sig att ha att göra med den mekaniska utomjordingen.

– Det var ett oväntat ljud från ET som gjorde att jag började skratta i nyhetssändningen, jag visste inte att det skulle komma med. Samtidigt som jag kom tillbaka i bild skulle jag presentera nästa nyhetsämne och då var det svårt att hålla sig för skratt.

När Hänt når Matilda förklarar hon att det är första gången något sådant händer henne i direktsändning.

Ja det är nog första gången jag inte kunde hålla mig för skratt i en nyhetssändning”, skriver Matilda i ett privat meddelande till Hänt.

Även om det var första gången för Matilda så finns det många exempel på andra TV4-profiler som hamnat i liknande situationer.

Jenny Strömstedt bryter ut i skratt – mitt i direktsändningen

En av dem är Jenny Strömstedt, 50, som fick ett rejält skrattanfall under en sändning av Nyhetsmorgon. Ett stående segment i programmet är matlagningen där programledare samlas runt en kock och blir bjudna på en maträtt i studions kök.

Kock för dagen var då Jonas Svensson, eller kock-Jonas, som chockade både Jenny och travexperten Per Skoglund, 41, med sina hästkunskaper, mitt under matlagningen.

– Vad är det för skillnad på ett kallblod och ett varmblod?, frågar Jenny.

– Kolla på fötterna, säger kock-Jonas, och fortsätter:

– Hovskägget, det är där man ser skillnaden.

– Vill du utveckla det?, frågar Jenny varpå Jonas svarar:

– Kallblodet har hovskägg. Måste värma upp fossingarna.

Det slutar med att Jenny brister ut i hejdlöst skratt och sändningen avslutas. Sannerligen en minnesvärd dag för alla inblandade!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN