nyhetsmorgon

Här brister det för Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon – efter händelsen

Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt är en av Nyhetsmorgons mest populära programledare.
I lördagens avsnitt får hon och gästerna ett skrattanfall mitt i direktsändning.
Steffo Törnquists egna ord om Jenny Strömstedt: ”Klantig”
0:28

Efter reklamen: Steffo Törnquists egna ord om Jenny Strömstedt: ”Klantig”

(0:28)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon är Sveriges största morgonprogram med över fem miljoner tittare i veckan. Programmet varvar nyheter med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programmet hade premiär på TV4 1992 och har med åren blivit en del av många svenskars morgonrutin.

Vanligtvis turas programledarna om att två och två underhålla tittare under dagens första timmar.

Många oväntade stunder i Nyhetsmorgon

Direktsändning är som bekant oberäkneligt och vad som helst kan hända. Under åren har Nyhetsmorgon många gånger bjudit på skrattfest på grund av felsägningar, felhörningar eller att andra oväntade saker inträffat i studion.

Det är väl ingen som glömt när programledarduon Steffo Törnquist, 66, och Jenny Strömstedt, 50, skulle visa tittarna hur man gör sega ostbågar på två minuter. Jenny frångår manus och ska istället testa att woka ostbågarna i en het stekpanna. Till en början ser det ut att bli ett lyckat experiment och programledarna blir väldigt exalterade. Vid ett försök att kasta upp ostbågarna i luften, tappar hon kontrollen och de oljedränkta ostsnacksen faller på den varma plattan – och det börjar brinna rejält.

Varken Steffo, Jenny eller någon annan i studion kunde hålla sig för skratt. Klippet har setts av hundratusentals svenskar och blev till och med en internationell succé, då klippet plockades upp av utländska medier.

Jenny Strömstedt bryter ut i skratt – mitt i direktsändningen

Under lördagsmorgonen var det Jenny Strömstedt, som återigen syntes i rutan och höll svenskarna sällskap under förmiddagen.

Ett stående segment i Nyhetsmorgon är matlagningen. Varje dag är det en kock på plats i studion som lagar goda recept och det avslutas med att programledarna får provsmaka och ge sin ärliga åsikt. Lördagens kock var Jonas Svensson, eller kock-Jonas, som var med i studion. Förutom att bjuda Jenny och travexperten Per Skoglund, 41, på en riktig festmåltid, kunde kock-Jonas visa upp oväntade hästkunskaper.

– Vad är det för skillnad på ett kallblod och ett varmblod, frågar Jenny

– Kolla på fötterna, säger kock-Jonas, och fortsätter:

– Hovskägget, det är där man ser skillnaden.

– Vill du utveckla det, säger Jenny varpå Jonas svarar:

– Kallblodet har hovskägg. Måste värma upp fossingarna.

Vilket leder till att trion bryter ut i hejdlöst skratt och sändningen avslutas. Det gav sannerligen många svenskar en bra start på lördagen.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN