LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mästerkocken-Zacharias avslöjar: Så går det till bakom kulisserna

15 mar, 2023 
Mästerkocken Zacharias
Mästerkocken-Zacharias är en av de amatörkockarna vi fått följa i Sveriges Mästerkock 2023.
Nu avslöjar han detaljer om hur programmet egentligen går till bakom kulisserna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avslöjas Jesper Blomqvists kärlekslivBrand logo
Här avslöjas Jesper Blomqvists kärleksliv

I TV4:s Sveriges mästerkock får vi följa amatörkockar som tävlar om att få laga mat på elitnivå.

I skrivande stund är det endast fem deltagare kvar i programmet, och en av de är amatörkocken Zacharias Lindqvist Hansson.

– Det är verkligen en livsresa att vara med i det här programmet, säger Zacharias till Hänt.

Mästerkocken-Zacharias om hemliga detaljen i programmet

Likt de flesta program på tv är det mycket som händer bakom kulisserna som tittarna hemma i tv-soffan inte får se.

I Sveriges Mästerkock har det bland annat spekulerats kring om det är så att deltagarna får använda sig av recept när de lagar mat, något som Zacharias kan ge svar på.

– Nej, utan när vi står i köket är det helt och hållet upp till oss och våra kunskaper och skafferiet, att ta sig igenom utmaningen och få till något bra, säger han och fortsätter:

– Det är inte så att vi står och läser några recept eller har med oss papper eller liknande. Det är verkligen så som man ser på tävlingen när kamerorna rullar.

Mästerkocken-Zacharias om att juryn blir serverade kall mat

I programmet bedöms deltagarna av en jury som smakar av deras rätter. Jurymedlemmarna i årets säsong består av Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Tommy Myllymäki.

Annons

Som det ser ut på tv får juryn maten serverad till sig direkt efter att tävlingarna är avklarade, men i själva verket går det inte riktigt till så.

– När vi är klara så är det en liten paus, med tanke på att det är så kaos i köken. Det plockas undan lite och samtidigt synkar vi, säger Zacharias och fortsätter:

– Den pausen är inte så lång och efter det så går vi fram med våra rätter till juryn.

Hur lång tid det tar mellan att maten är färdiglagad och att juryn faktiskt får den serverad vet inte Zacharias, utan enligt honom kan det variera mellan de olika tävlingarna.

Är maten kall när juryn får den serverad?

– Ja, den är inte iskall men den är kanske inte heller rykande varm.

Trots det är Zacharias säker på att juryn är såpass erfarna att de kan göra en rättvis bedömning ändå. Dessutom får juryn även smaka på maten innan.

– De smakar både lite under tävlingen men de smakar också lite så fort vi är klara. Det är en kombination, men i slutändan är det tallriken och uppläget, helheten som spelar roll.

FOTO: TV4

Annons