LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sveriges mästerkock-Zacharias om relationen till Fanny Werngren

08 mar, 2023 
Zacharias och Fanny
I Sveriges Mästerkock 2023 är det än så länge sex deltagare kvar.
När Hänt pratar med mästerkocken-Zacharias kan han avslöja nära relationen till en av deltagarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det visste du inte om Smash Into PiecesBrand logo
Det visste du inte om Smash Into Pieces

I TV4:s Sveriges mästerkock får vi följa amatörkockar som tävlar om att få laga mat på elitnivå.

I programmet bedöms de av jurymedlemmarna som i årets säsong består av Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Tommy Myllymäki, som ersätter tidigare jurymedlemmen Markus Aujalay.

I skrivande stund är det sex deltagare kvar i programmet. En av dessa är den än så länge obesegrade amatörkocken Zacharias Lindqvist Hansson.

Mästerkocken-Zacharias om verkliga relationen till juryn i Sveriges mästerkock

När Hänt talar med Zacharias avslöjar han deltagarnas verkliga relation till juryn i programmet.

– Man hälsar och säger några ord när de går förbi. Någon gång har man väl utbytt några meningar. Man pratar kanske lite mer desto mindre människor vi blivit i programmet, men generellt sätt är det väldigt sparsamt, säger Zacharias till Hänt.

Mästerkocken-deltagaren förklarar att relationen till juryn bakom kulisserna i själva verket är knapp. De interagerar så lite som möjligt med varandra.

Annons

– Jag hade kanske trott att vi skulle få umgås mer med juryn innan jag kom in i programmet, för i slutändan så är det ju bara vanliga människor. Även om man ser upp till de, säger Zacharias och fortsätter:

– Men de försöker hålla sig ganska till sig själva. De har säkert fått det som instruktioner, för att de ska vara så opartiska som möjligt mot oss deltagare. För annars kan det ju vara så att de kommer bättre överens med en eller ett par personer.

Zacharias om relationen till deltagaren: ”Absolut närmst”

Även fast relationen till juryn inte är speciell stark, så finns det faktiskt en annan deltagare i programmet som Zacharias har kommit väldigt nära.

– Fanny framförallt. Hon är nästan som en del av familjen, säger Zacharias.

Annons

Fanny Werngren är ytterligare en av deltagarna som just nu befinner sig i topp sex. Men den fina vänskapen började faktiskt långt innan dess.

– Hon var den första som gav mig en kram och sa grattis till mig till förklädet. Även fast vi inte kände varandra.

Från första dagen de träffades klickade de två kockarna direkt, och de verkar som att vänskapen är något som kommer hålla i sig, även efter programmet.

– Fanny och jag bondar riktigt bra och jag tror att vi kommer hitta på massa roliga grejer framöver. Så vi är absolut närmst.

FOTO: TV4

Annons