Martin Svensson försvann från rampljuset – det gör han idag

Martin Svensson

År 1999 gjorde Martin Svensson succé med låten Yeah yeah wow wow.
Det här gör han idag.

Martin Svensson slog igenom när han tävlade med bidraget (Du är så)Yeah yeah wow wow i Melodifestivalen år 1999. Låten blev minst sagt en hit landet över och än idag är det en melodi och text som många känner igen. I en intervju i Morgonstudion berättade han om relationen till låten när han fick frågan hur ofta han blir påmind om den succén.

– Man hör ju den ibland och den har ju återanvänts ibland. Olika artister som gjort covers, sa han då.

Men mycket har hänt sedan dess. Det här gör den tidigare artisten idag.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det gör Martin Svensson idag

LÄS MER: Dolph Lundgren om förändringen med 38 år yngre fästmön

Över 20 år har gått sedan Martins låt var på allas läppar, och medan många än idag förknippar honom med den perioden har Martin själv gått vidare för länge sedan. Sanningen är faktiskt att Martin har bytt spår helt och hållet.

Istället för att jobba som artist jobbar han idag som författare och skriver böcker både med och åt kända personer. Genom åren har han skrivit böcker åt stora namn som The Mauler, Paris Hilton, Samantha Fox och Charlotte Perrelli. I SVT:s Morgonstudion berättar han hur det kommer sig att han är med och skriver världskändisarna biografier, och vad som krävs för att det ska fungera.

– Jag har ju varit författare i femton år och så har jag skrivit självbiografier åt andra i tio år, säger han innan han fortsätter med att berätta hur han kommer i kontakt med alla dessa personer:

– Om det är någon utländsk person så är det ofta vår agent som kontaktar deras agent och så har man ett första möte och så ser man om det känns bra. Det är ju ett slags förtroendeuppdrag ändå och man måste klicka. Jag måste på något sätt förälska mig i den här personen och den här personens berättelse annars kan jag inte göra ett bra jobb.

Men förutom att jobba spenderar han också tid med sin dotter. På Martins Instagram kan man nämligen se flera bilder på dottern, och det är ofta hon också ser väldigt nöjd ut då hon får träffa stora idoler som Dolly Style och Renaida Braun.

LÄS OCKSÅ: Dansbandet Friends försvann från rampljuset – det gör de idag

LÄS OCKSÅ: Joakim Hillson försvann helt från rampljuset – så lever han idag

Senaste nytt