LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Martin Stenmarck och kändisarnas sorg efter Ingvar Hirdwalls död

08 apr, 2023 
MARTIN STENMARCK, INGVAR HIRDWALL
På långfredagen kom beskedet att Ingvar Hirdwall lämnat oss.
Nu uttrycker Martin Stenmarck och andra kändisar sin otroliga sorg efter vännens plötsliga bortgång.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Stenmarcks sommarplaner – efter tuffa bakslagetBrand logo
Martin Stenmarcks sommarplaner – efter tuffa bakslaget

Sent på kvällen på långfredagen nåddes svenska folket av det otroligt tunga beskedet att Ingvar Hirdwall lämnat jordelivet. Han blev 88 år gammal.

Än så länge är dödsorsaken inte fastställd och när Hänt träffade honom och hustrun Marika Lindström Hirdwall, 76, på Guldbaggegalan verkade han frisk och kry. Han berättade glatt om stödet till hustrun och de kommande Beck-filmerna.

– Ja, så väldigt mycket är jag väl inte med. Jag är väl mest ute på balkongen, sa han då till Hänt och skrattade.

Kändisarnas tunga sorg efter Ingvar Hirdwalls död

Ingvars bortgång har berört hela Sverige och flera kändisar har uttryckt sin stora sorg och saknad. Peter Haber, 70, som spelar polisen Martin Beck i Beck-filmerna var snabb med att understryka sin väns bortgång.

Annons

– Det är en fruktansvärd sorg. Det är en av våra största skådespelare och en väldigt nära och kär vän som jag har förlorat, sa han till Expressen.

Även Johan Rabaeus, 75, som jobbat mycket med Ingvar uttrycker sin sorg.

– Nej! Oj, oj, oj. Herregud. Jag vet inte vad jag ska säga. Ingvar var en fantastisk kollega, en av de som har berört mig mest som jag har jobbat med. Ingvar och jag och Peter Andersson gjorde Harold Pinter-pjäserna med Tommy Berggren som blev en markör. Men vad fan… Vi spelade också ihop i Ivar Kreuger-serien och framför allt så gjorde vi teater ihop, det var legendariska grejer och fantastiska föreställningar, säger han till Aftonbladet.

Marie Göranzon, 80, och hennes make Jan Malmsjö, 90, hade också en nära relation till Ingvar.

– Det måste ha gått väldigt fort, det var inte länge sedan vi träffades. Jag vet inte om han var sjuk, men det känns väldigt jobbigt. Det var en fantastisk skådespelare men jag kände inte honom så väl, men min man Janne gjorde det och han kände även Marika väl. Eftersom vi är jämnåriga så känns det lite skakande. Han var som sagt en lysande skådespelare och en mycket trevlig person och därför känns det väldigt sorligt för oss bägge två, säger hon till Aftonbladet.

Även skådespelerskan Alexandra Rapaport, 51, uttrycker sin sorg.

”Käre Ingvar Hirdwall. Det blir så tomt utan dig. Älskade Anna-Karin Hirdwall och Jacob Hirdwall, finns alltid för er.”, skriver hon på Instagram och skickar även massa hjärtan till Marika.

INGVAR HIRDWALL

Även Martin Stenmarck, 50, är illa berörd. När han fick höra om nyheten blev han otroligt känslosam och skriver såhär:

”Fick precis höra att fina Ingvar Hirdwall lämnat oss. Du var kanske den bästa och snällaste. Tack för allt fint du gav oss.”

FOTO: Karin Törnblom/TT, Charlotte Brunzell/TT

Annons