Martin Stenmarck om hemliga kärleksknepen med Hanna Hedlund

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund har varit ett par i över 20 år.
Nu berättar Martin hur de fått relationen att hålla under alla dessa år.
– Vi är kompisar, säger han.

Martin Stenmarck, 48, är en väletablerad artist och har under åren setts till i bland annat Melodifestivalen och andra musiksammanhang. Men förra hösten tog han beslutet att göra något nytt i karriären.

Det var när han blev tillfrågad av Camilla Läckberg, 46, att göra rollen som Danne i Lyckoviken, som Martin bestämde sig för att hoppa på det tåget. Vilket han nu i efterhand är väldigt tacksam över då alla konserter och gig har ställts in i och med coronapandemin.

I serien blev det en hel del hångel och intima scener för den debuterande skådespelaren och han har tidigare berättat att det är viktigt att skilja på jobb och privatliv.

Martin Stenmarck, Camilla Läckberg, Disa Östrand

Martin med deckardrottningen Camilla Läckberg och Disa Östrand som spelar Johanna i Lyckoviken.

Foto: TT

Martins långa relation med Hanna Hedlund

Hanna Hedlund, 45, är även hon en välkänd artist för det svenska folket. På senare tid har hon jobbat mycket med Pernilla Wahlgren, 53, i hennes shower Kort glad och tacksam och Pernilla har fått hybris.

Martin och Hanna träffades redan när de var 20 år gamla och sedan 2016 är de äkta makar. Bröllopet ägde rum i största hemlighet på Fredriksborgs hotell ute på Värmdö, men det blev ganska snabbt officiellt när Pernilla Wahlgren publicerade en bild på paret.

”Nu är de gifta. Tusen tack för ett magiskt vackert och fantastiskt roligt bröllop världens finaste”, skrev hon då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tillsammans har Martin och Hanna barnen Ida, 16, Love, 14, och Saga, 8, och de lever ett ljuvt familjeliv ute på Lidingö, strax utanför Stockholm.

I en intervju med Hälsoliv berättar Martin Stenmarck nu att han tycker att det är skönt att barnen börjar bli lite äldre.

– De har utvecklats, intressen och egenheter börjar ta form. När barnen är små kan man peta dem åt vilket håll som helst. Nu har de mer egen vilja, säger han till tidningen.

Så håller de relationen vid liv

I samma intervju avslöjar Martin också knepen som har fått kärleksrelationen till Hanna att hålla genom alla år.

– Hannas och min kärleksrelation är bjussig, varm och rolig. Vi har känt varandra så länge och är mycket kompisar också, förklarar Martin, men poängterar också vikten i att hålla kärleken vid liv.

– Vi håller kärleken vid liv på det där klassiska sättet: Var och en gör sina grejer man drömmer om. Man får inte stå i vägen för varandras drömmar. Vi peppar varandra i alla lägen. Är man bjussig blir det bjussigt tillbaka, säger han.

LÄS OCKSÅ: Hanna Hedlunds hyllning till Martin Stenmarck

LÄS OCKSÅ: Viaplays svar om Lyckovikens slut – då kommer säsong 2

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Ekströmer/TT