LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Martin Melins ord om systern Madeleines bortgång

10 sep, 2020 
Martin Melins syster gick bort när hon bara var fem år gammal.
Nu berättar han om dödsorsaken.
Annons

Martin Melin: Därför vill jag kasta en paj på Camilla LäckbergBrand logo
Martin Melin: Därför vill jag kasta en paj på Camilla Läckberg

Martin har alltid varit öppen med sitt liv, både vad gäller glädje och sorg. År 2010 gifte han sig med Camilla Läckberg, som han fick sonen Charlie, 11, med. Fyra år efter bröllopet meddelade dock paret att de valt att gå skilda vägar.

Från sitt tidigare äktenskap med Christina Melin har Martin barnen Fanny, 17, och Felix, 13.

Martin Melins sorg efter systerns bortgång

En händelse som kommit att sätta djupa spår i Martins liv var hans syster Madeleines allt för tidiga död. Martin var bara sju år när hon gick bort.

På sin Instagram har han fått flera frågor om dödsorsaken. Nu väljer han att berätta.

”Ni är flera som frågar vad min lillasyster dog av. Hon hade ett medfött hjärtfel som en operation inte kunde fixa. Hon blev fem år”, skriver han på sina Instastories, till en bild där en ung Martin håller om sin syster.

Det är inte första gången Martin Melin talar ut om den tragiska händelsen. I en intervju med Hemmets journal 2015 berättade han om sorgen. Madeleine var en så kallad ”blue baby”. På grund av hjärtfelet blev hon lätt andfådd och fick blåa läppar.

Annons

– Hon ville ofta vara med när jag hade kompisar hemma. Och jag har lite dåligt samvete över att jag brukade köra med henne. Jag kunde säga åt henne att springa upp på mitt rum och hämta saker – sedan kom hon tillbaka andfådd och blåaktig i ansiktet. Hon gjorde det för att få vara med brorsan, sa Martin.

Martin har fortsatt att besöka systerns grav i vuxen ålder. Och han har även tagit med sig sina barn dit för att presentera dem för henne när han blivit pappa.

Den gång han besökte graven med sin då nyfödda dotter Fanny kunde han inte hålla tillbaka tårarna.

– Jag minns hur jag rullade in vagnen på kyrkogården och lyfte upp Fanny. Och jag kommer ihåg att jag började gråta… Inte för att det var jobbigt, men det blev väldigt känslomässigt, sa han till Hemmets journal.

FOTO: TT

Annons