Martin Melin om familjebeslutet med Camilla Läckberg

Martin Melin och Camilla

Martin Melin och Camilla Läckberg har sonen Charlie tillsammans.
I podcasten Fundamentalt berättar Martin hur han och ex-hustrun tänker kring uppfostran och ekonomin.

Polisen och författaren Martin Melin, 52, blev känd för svenska folket genom sin medverkan i den första upplagan av Expedition Robinson år 1997. Martins insats i programmet ledde till att han tog hem vinsten och sedan dess har han lyckats hålla sig kvar i rampljuset.

2010 gifte sig Martin med deckardrottningen Camilla Läckberg, 45, som han har sonen Charlie Melin, 11, tillsammans med. Efter fyra år som äkta makar valde Camilla och Martin att gå skilda vägar. Trots detta har de en god relation till varandra än idag.

– Vi kommunicerar, vi bråkar inte, vi är inte oense. Vi umgås inte särskilt mycket egentligen men när vi umgås så är det ganska kul, sa Martin i en intervju med Hänt nyligen.

Martins kärleksliv efter skilsmässan

Sedan skilsmässan från Camilla Läckberg har Martin Melin inte haft någon längre kärleksrelation. Istället har han fokuserat på skrivandet, jobbet, träningen och sina barn.

När Hänt träffade Martin i december avslöjade han att han dejtar en del, men att det sällan leder till någonting seriöst.

– Jag har inte riktigt haft tid, min dörr är liksom inte öppen. Och då blir det ingenting, sa Martin och förklarade att han under 2020 kommer att vara mer tillgänglig för att hitta kärleken.

Nya orden om Camilla Läckberg

I veckan gästade Martin Melin podcasten Fundamentalt för att prata om någonting helt annat än kärlekslivet, nämligen pengar. Jacob Liebermann och journalisten Anna Hegestrand, som driver podden, undrar ifall Martin och Camillas son Charlie märker av att hans mamma och pappa har väldigt olika ekonomiska situationer.

– Trots att Camilla tjänar bra så lever hon väldigt vanligt, säger Martin och fortsätter:

– Hon är ingen slösare för fem öre utan hon lever väldigt normalt, är det lövbiff så är det lövbiff istället för oxfilé. Så det blir inte så stor skillnad.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Ekonomiska skillnaden i familjen

Martin Melin menar att Charlie är väldigt anpassningsbar men att skillnaden mellan hans och Camillas levnadsstandard ändå inte är så stor. Han tror dock att detta kan komma att märkas av mer i framtiden.

– Det är klart att ju äldre de blir ju mer kommer det här kanske bli påtagligt. Det är klart att han kanske får lättare att få hjälp med en insats till en lägenhet och kan bo på ett annat ställe än vad mina barn kan göra. Så det är klart att det kommer bli skillnad, säger Martin Melin.

Tillsammans med sin andra ex-hustru, Christina Melin, har Marin barnen Fanny och Felix.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Olle Sporrong/EXP/TT