Martin Melin ryter ifrån efter fakekonton – svaret på spekulationerna

Martin Melin svarar på spekulationerna om alla fakekonton

Under en längre tid har okända personer använt flera av Martin Melins bilder på bland annat Facebook och Instagram.
Detta har i sin tur en del spekulationer.
Nu ryter Martin ifrån!

Kändispolisen Martin Melin, 54, har under en längre tid utsatts för en del bedrägerier i form av att fakekonton skapats i hans namn med polisens bilder på bland annat Instagram och Facebook. Personerna bakom de konton som skapats har sedan sökt kontakt med människor världen över och lurat dem på pengar på olika sätt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Martin Melins förklaring till alla fakekonton

Kändispolisen har under en längre tid uppmärksammat sina följare och fans på Instagram att han är medveten om att hans bilder används av andra, för honom helt okända, personer.

Redan i somras skapade han en händelse på Instagram som han kallar ”Fake accounts”. Händelsen innehåller information från Martin och flera exempel på olika konton som han misstänker vara så kallade fakekonton, där bilder på honom och barnen används.

De som driver flera av dessa fakekonton har uttryckt att de vill ha pengar på ett eller annat sätt, samt av olika anledningar. Och Martin uppmanar följarna att absolut inte ge ifrån sig några pengar.

”Jag är medveten om alla fakeprofiler på Facebook, Instagram och Tinder. Profiler som använder mina bilder. Jag kan inte göra någonting åt saken. Det är en organisation i Nigera som har detta som yrke. Och de söker sig till kvinnor runt om i världen, börjar chatta, ger dem komplimanger och löfte – och kort därpå kommer lögner om hur de behöver pengar”, skriver Martin Melin på Instagram. Han fortsätter:

”Många kvinnor har betalat stora summor pengar”.

Martin avslutar med uppmaningen:

”Var misstänksam, fråga efter fame time-samtal och ge dem inte pengar!”

Martin Melins uppmaning till följarna – efter mötet med Julia Franzén

Martin Melin ryter ifrån efter alla spekulationer

Såklart har en del spekulationer väckts, då informationen om alla dessa profiler och deras agenda inte nått alla fans och följare. Så nu går Martin ut ännu en gång och förklarar situationen.

”Senaste dagarnas dos av falska konton. Jag får dom alltså skickade till mig, uppmärksammade av folk som blir utsatta för bedrägeriförsök”, skriver Martin Melin på Instagram story.

Prinscreen från Martin Melins Instagram

Martin Melin meddelar sina följare att en del fakekonton registrerats med bilder på honom.

FOTO: Instagram

LÄS OCKSÅ: Martin Melins drag med Martina Haag efter oväntade relationen

LÄS OCKSÅ: Julia Franzéns nya kärleksbesked – efter träffen med Martin Melin

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Tommy Holl/TT

SENASTE NYTT!