LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4-profilen Marcus Noterius kamp med hälsan: ”För ung för att ha det”

07 dec, 2023 
Marcus Noterius
Marcus Noterius är Nyhetsmorgons flygande reporter.
I en intervju med Hänt berättar han nu om de hälsoproblem som han lider av.
– Tyvärr fick jag den diagnosen för ett par år sedan och det var som läkaren sa att jag är lite för ung för att ha det, säger han till Hänt
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan VictoriaBrand logo
Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan Victoria

Marcus Noterius, 47, är en av Sveriges kanske mest folkkära reportrar. Varje torsdagen ser vi honom i Nyhetsmorgon och det är alltid spännande upptåg på gång när Marcus är i farten.

Marcus är inte rädd för att ta sig an nya utmaningar utan tackar sällan nej till att testa på nya saker.

Marcus Noterius lycka med Nyhetsmorgon-kollegorna

Till skillnad från de andra i Nyhetsmorgon-gänget bor Marcus i Östersund med sin familj och det är just från Östersund som han oftast utgår i sina inslag. Men förra veckan var han på plats i studion.

– Det är underbart, jättekul verkligen att få vara med i studion med Soraya och Martin. In i värmen, säger Marcus i en ny intervju med Hänt.

Att programleda är en dröm som Marcus har däremot älskar han möjligheten att träffa nya människor ute på fält och är därför nöjd med rollen som han har idag.

Annons

TV4-reportern om hälsokampen: ”Tyvärr fick jag den diagnosen för ett par år sedan ”

På det privata planet är Marcus pappa till två barn som nu är 18 och 20 år gamla. Även om Marcus alltid syns med ett leende på sina läppar i programmet så är det faktiskt så att han kämpar lite med hälsan bakom kulisserna. Nu berättar han om diagnosen han fick härom året.

– Jag kämpar väl lite med hälsan. Jag tror att jag sagt det förut men jag kämpar med att komma i mer form. Jag skulle behöva gå ner en tio kilo så är det. Så jag försöker träna och tänka på kosten. Det är skitsvårt, säger Marcus.

Det visar sig att tankarna kring vikten också handlar om att Marcus har problem med sina knän.

– Jag har artros i knäna. Tyvärr fick jag den diagnosen för ett par år sedan och det var som läkaren sa att jag är lite för ung för att ha det, jag är 47. Han tyckte jag var för ung för att ha det, jag har ont i knäna hela tiden, ont när jag går och springer. Så jag är påverkad av det och det påverkas ju såklart av vikten då också. Så det är väl lite det, men jag kämpar på.

Nu väntar en jul med hela familjen samlad och Marcus har dessutom sett till att ta lite ledigt efter en fullspäckad höst i rutan.

– Det har varit en ganska tuff höst med mycket jobb så jag ska vara ledig i mellandagarna, superskönt ska det blir.

FOTO: TV4

Annons