LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Markoolio om sina syskon – tuffa barndomen med hans syster och bror

08 feb, 2023 
Markoolio och hans syskon
Markoolio är inte Irma Lehtosalos enda barn utan artisten har nämligen två syskon.
Nu bryter han tystnaden om relationen till sin syster och bror.
– Det är som att tiden har stått till, säger Marko i Marko & Irma.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko Lehtosalos återförening med okända bror: ”Det är som att tiden har stått still”Brand logo
Marko Lehtosalos återförening med okända bror: ”Det är som att tiden har stått still”

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 48, och hans Irma Lehtosalo, 67, gör just nu succé med det nya byggprogrammet Marko & Irma. I programmet får tittarna se hur Irmas hus, som hon fått av Marko, totalrivs och sedan byggs upp till ett helt nytt som värderats till flera miljoner.

Men det är inte bara fokus på byggmaterial och ritningar. Tittarna får nämligen även lära känna Markoolio och hans mamma Irma. De berättar om sin bakgrund och talar ut om hur livet har varit.

Markoolios okända syskon – brodern Mikko och systern Mirka

Markoolio är däremot inte Irmas enda barn. Artisten har nämligen två syskon, brodern Mikko, 39, och systern Mirka, 43. Dessa är inte lika kända som storebror Marko och faktum är att artisten inte pratat allt för mycket om sin familj tidigare. I programmet nämns det däremot att han har syskon men hur ser egentligen relationen ut mellan syskonen?

Annons

Jo, Marko och hans syskon har upplevt mycket ihop. Deras mamma Irma har öppet berättat om att hon varit alkoholiserad och att deras uppväxt kantades av missbruk. I ett tidigare avsnitt av programmet kom systern kort på tal då Markoolio nämnde att hans syster väntande barn och att han därmed ville att Irma skulle flytta närmare. Men mycket mer än så har man inte fått höra om artistens okända syster och bror.

Irma bodde länge i Kranfors men tillslut hamnade Irma på Värmdö som sin son. Och enligt folkbokföringsuppgifterna bor även Markos syster Mirka i området då hon är skriven i grannkommunen Nacka.

Markoolios möte med okända brodern: ”Jag var ganska hemsk som storebror”

I veckans avsnitt av Marko & Irma dyker plötsligt brodern Mikko upp. Det är när Marko är iväg på ett gig i Piteå som han svänger förbi hemma hos Mikko och hans två barn Mika och Molly.

Annons

– Jättegulligt att träffa brorsan. Även fast vi inte träffas så ofta kanske längre eftersom han bor uppe i Umeå, men det är som att tiden har stått till. Vi har en bra relation. Jag var ganska hemskt som storebror hemma, höll på med massa hyss och grejer. Vi delade rum jag och Mikko. Jag väckte honom mitt i natten, han va liten och hade kalsonger på sig. Så sa jag "det brinner Mikko", springer ut till trappen, öppnar dörren, ställer ut honom i trappen och stänger dörren. Så får man inte göra, han var ju jätteledsen stackarn. Men jag har också bett min bror om ursäkt för de grejerna jag gjorde, säger Marko i programmet.

Markoolios bror
Markoolio och hans bror Mikko. Foto: TV4

Verkliga relationen mellan Irmas tre barn: ”Extremt beskyddande”

I samma veva bryter Markoolio tystnaden om sina syskon och berättar hur mycket de har betytt för honom under den turbulenta uppväxten med alkohol i hemmet.

Annons

– Min bror och även min syster betyder mycket för mig. Jag har ju vuxit upp för de, sen har vi ju tjafsat och bråkat som alla syskon gör. Men för mig är det min familj som jag har vuxit upp med, det är vi fyra så alla de betyder väldigt mycket för mig, säger han i programmet och fortsätter:

– Jag var extremt beskyddande mot mina syskon. Det är ju ganska stor ålderskillnad mellan oss. Så om det väl brakade loss hemma en helg så försökte jag absolut få mina syskon bakom mig och ifrån vad som skedde så de inte skulle se så mycket och så där.

Mikko och Mirka syns vanligtvis inte i offentligheten men de dök faktiskt upp och stöttade Markoolio i publiken då han tävlade i Let's dance 2013.

Markoolios syskon

Marko & Irma sänds torsdagar 21.00 på TV4 och TV4 play.

FOTO: TV4/TT

Annons