LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Markoolio blir av med jobbet – petas på grund av beslutet med mamma Irma

22 dec, 2023 
Under hösten har vi fått se Markoolio som programledare för tv-programmet Smartare än en femteklassare.
Nu byts han ut – och ersätts av Leif och Billy!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Irma Lehtosalos stora chock – därför missar de firandetBrand logo
Irma Lehtosalos stora chock – därför missar de firandet

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 48, har många strängar på sin lyra. Vi vet ju sedan ungefär 20 år tillbaka att han är en otrolig artist. Men tidigare i år fick vi även se att han gör sig väldigt bra i realityserien Marko & Irma som han gör tillsammans med mamma Irma Lehtosalo, 69.

Som om inte det vore nog så är han även en väldigt duktig programledare. Under hösten har vi fått se honom som programledare för det populära frågesports-programmet Smartare än en femteklassare.

Men en fortsättning som programledare i vår är inte på agendan. Nu berättar han varför.

Leif och Billy tar över Smartare än en femteklassare

Det var på fredagsmorgonen som beskedet kom om att Markoolio ersätts som programledare för Smartare än en femteklassare. Istället är det Klas Eriksson, 38, och Alfred Svensson, 32, som tar över.

Annons

– Det ska bli så spännande och kul att få programleda Smartare än en femteklassare tillsammans med Alfred. Jag tror det kommer bli en rolig och lärorik säsong, säger Klas Eriksson i ett pressmeddelande.

Om man inte vet vilka Klas och Alfred är så kanske det ringer en klocka när man säger att det är de två som spelar Leif respektive Billy i humorserien Leif & Billy.

Anledningen varför Markoolio ersätts var länge oklar – fram tills nu!

Därför ersätts Markoolio i Smartare än en femteklassare

I år har ju Markoolio som sagt hunnit med både det ena och det andra. Realityserien med mamma Irma blev en riktig succé och när beskedet kom att det blir en till säsong av Marko & Irma var glädjen helt total bland fansen.

Den nya säsongen av Marko & Irma kommer sändas i vår, samtidigt som Smartare än en femteklassare. Detta betyder att programmen kommer krocka och enligt Markoolios kontrakt med TV4 får han helt enkelt inte synas vid samma tidpunkt i två olika program på två olika tv-kanaler.

– Mitt och mammas program, säsong 2 av ”Marko & Irma”, börjar också sändas nästa år. Det skulle ha krockat. De har samma sändningstid och man sitter i karantän med kontraktet på TV4, förklarar han för Expressen.

Markoolio tillägger att han tror att Leif och Billy kommer sköta uppdraget galant.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Discovery+

Annons