ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Casper Janebrink och Lasseman gör upp – nu ställs de emot varandra

06 dec, 2023 
LASSEMAN, CASPER JANEBRINK
Casper Janebrink och Lasseman Larsson har stått bakom varandra i vått och torrt de senaste 30 åren.
Men nu tvingas de plötsligt tävla mot varandra...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Frågan som får killarna i Arvingarna att svettas: ”Femsiffrigt...”Brand logo
Frågan som får killarna i Arvingarna att svettas: ”Femsiffrigt...”

Arvingarna fick sitt stora genombrott år 1993 när de ställde upp i Melodifestivalen med bidraget Eloise. Det gick så pass bra att de kammade hem hela kalaset. I Eurovision song contest slutade de på en sjunde plats i tävlingen.

Sedan dess har Arvingarna hållit ihop i vått och torrt och karriären går som på räls. Under förra året kunde man se dem i den egna krogshowen I love Arvingarna som handlar om hur fansen gått i generationer under årens lopp.

Men trots framgångarna har det inte alltid varit en dans på rosor.

Casper Janebrink om bråket i Arvingarna

I en intervju med Aftonbladet berättade Casper Janebrink, 53, att det funnits vissa skavigheter inom bandet, han trodde till och med att det kan ha varit viss avundsjuka inom gruppen riktat mot honom.

Annons

– Det kan det ha funnits. Samtidigt har de låtit mig ta plats eftersom de andra inte varit så intresserade av det. Men jag tog nog för mycket plats och bestämde lite för mycket över alla och det kunde bli dålig stämning. När jag backade från det och släppte fram de andra märkte jag att det blev bättre, sa han då.

Runt 2010 stod bandet vid ett vägskäl; de upplevde att deras publik inte kom till spelningarna längre. Samtidigt hade bandkollegorna en djupare kris.

– Nej, man satte sig i turnébussen och sa knappt hej till varandra och åkte iväg och spelade. Sedan suckade man när man insåg att man skulle ut och spela igen nästa fredag och lördag. Det var inte kul. Men vi lyckades vända på det där och idag är stämningen toppen.

Idag är stämningen som sagt toppen och i skrivande stund är Arvingarna ute på julturné tillsammans med Linnea Henriksson.

Casper Janebrink och Lasseman ställs emot varandra

Men trots detta ställs nu två av bandmedlemmarna emot varandra. Det är inga mindre än Casper och Lasseman Larsson, 51, som tävlar mot varandra i tv-programmet Smartare än en femteklassare.

Annons

– Att ni två vågar er hit. Känns det bra?, undrar Marko "Markoolio" Lehtosalo, som är programledare.

– Nej, jag är livrädd, svarar Lasseman.

– Det är lite skrämmande men ändå roligt att vara här, tillägger Casper.

Marko frågar om de ryker ihop ibland.

– Inte nu för tiden, nu är man äldre och klokare.

Casper och Lasseman förklarar att de har känt varandra sedan 1989 och vet därmed varandras styrkor och svagheter. Lasseman avslöjar då var han tror att han är skarpare än sin kollega:

– Han tänker inte före han svarar, konstaterar Lasseman.

FOTO: Hanna Brunlöf Windell/Expressen/TT, Karin Törnblom/TT

Annons