LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Marko Lehtosalos bottenlösa sorg – talar ut om dödsfallet: ”Vila i frid”

19 nov, 2023 
Linn Seipel
markoolio
Flera var det som sörjde under söndagen efter nyheten kom att skådespelaren Fredrik Ohlsson gått bort.
Marko ”Markoolio” Lethosalo var en av dem – och hans fina ord lämnar ingen oberörd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Valter Skarsgård och Börje-casten hänger ut varandra – hen festade längstBrand logo
Valter Skarsgård och Börje-casten hänger ut varandra – hen festade längst

Det var under söndagen som vi nåddes av nyheten att skådespelaren Fredrik Ohlsson för en dag sen somnat in, 92 år gammal. Fredrik kom att bli mest känd för sin roll som Tommy och Annikas pappa i de älskade Pippi-filmerna, men har flera prestigefulla roller i bagaget.

Bland annat har han synts i riktiga tv-klassiker som Varuhuset och Niklasons, för att inte nämna en gedigen mängd teatrar. En av dessa är en föreställning av Karlsson på taket, där han spelade tillsammans med Marko ”Markoolio” Lethosalo, 48, som nu valt att hylla skådespelaren i ett berörande inlägg.

Marko ”Markoolio” Lethosalos hjärtskärande inlägg om Fredrik Ohlsson

”Mina tankar är hos din Siwan och familj. Vila i frid Fredrik. Det var en stor ära att få spela teater med dig minns jag i föreställningen Karlsson på taket 2003 som Staffan Götestam satte upp på Göta Lejon. Stort! Tommy och Annikas pappa från pippi-filmerna tänkte jag.

Annons

Du iklädde dig rollen som fröken bock och skrämde dem små i publiken med dina 1.90cm hög och sura framtoning på scen. Minns vid något tillfälle i logen när du nämnde Börje Ahlstedt. Hade ingen aning om vem det var sa jag. 'HAHA, fan att han inte var här och hörde det!' Skrek du nästan njutningsfullt”, skriver Marko på Instagram följt av en leende emoji, rött hjärta och en vit duva.

Markoolios inlägg om fredrik ohlsson

Med Siwan hänvisar Marko till Fredriks fru och livskamrat, artisten Siw Malmkvist, 86. I en intervju med Aftonbladet berättar hon om sorgen.

– Det kommer att kännas fruktansvärt tomt. Saknaden blir enormt stor och det kommer att vara en svår tid framöver. Det är alldeles nytt så det känns som att det inte är sant. Hon fortsätter:

Annons

Siw Malmkvist om makens hälsotillstånd: Förvärrades snabbt

– Det har gått så fruktansvärt fort. Men det var inte alls länge sedan har var på benen, det var kanske bara en månad sedan. Men han hade sviktande hälsa och man förstod att det blev sämre och sämre hela tiden.

Fort är verkligen ordet, för bara en månad sen träffade Hänt på paret på premiären teatern Änglagård. När vi då frågade Fredrik om ”vad som är det bästa och sämsta i hans liv just nu”, svarade han:

”Att jag lever och får uppleva mina barnbarn. All jäkla värk!”.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Annons