LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mark Levengoods ånger i relationen med Jonas Gardell: ”Varför...?”

03 apr, 2023 
André Färnsveden
Jonas Gardell och Mark Levengood.
Mark Levengood och Jonas Gardell valde att separera efter 37 år.
Nu berättar han om sin ånger i relationen med maken.
– Det borde vi ha gjort för längesedan, säger Mark i Malou Möter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jonas Gardell och Mark Levengood separerar efter 37 år ihopBrand logo
Jonas Gardell och Mark Levengood separerar efter 37 år ihop

Det var i januari, tidigare i år som Mark Levengood, 58, och Jonas Gardell, 59, meddelade på sina respektive Instagram-konton att de separerar efter 37 år ihop. Däremot har båda varit tydliga med att de inte ska skilja sig.

Det är med stor sorg som vi efter ett långt liv ihop idag meddelar att vi separerar. Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt. Sänd varma tankar till oss. Dock kommer vi med hänsyn till vår familj inte att svara på några frågor och ber om respekt och förståelse för detta.” skrev Mark på sin Instagram.

Mark nämnde då att de får hjälp i att försöka reda ut det som är svårt, något han nu talar ut om i en intervju med Malou von Sivers i Malou möter.

Annons

Mark Levengoods ånger i relationen med Jonas Gardell

När Malou först nämner separationen berättar hon att folk runtomkring blev både ledsna och förvånade över parets beslut. Mark förklarar att de starka reaktionerna är något som chockade honom.

– Folk blev väldigt ledsna. Det tog mig lite med förvåning. Det blev en nyhet i Finland, Sverige, Norge och Danmark. Du skulle också bli förvånad. Jag tror det gick fem minuter, när jag gick ut på gatan och en man sa: ”Det var väldigt tråkigt att höra”. Det blev ett enormt engagemang.

Vidare förklarar Mark än en gång hur situationen ligger till. Makarna är separerade men ska alltså inte skilja sig, utan går i terapi. Han berättar även att han ångrar att de inte började med terapin tidigare.

– Vi har separerat. Vi ska inte skilja oss, vi går i terapi. Det borde vi ha gjort för längesedan, säger Mark och fortsätter:

– Det är så mycket med ett liv, man utvecklas, man får barn, barnen växer och flyttar. I en familj måste alla förhålla sig till varandra. Roller utvecklas och behov förändras, och där tror jag att ett äktenskap kan sättas för prövning. Varför gick vi inte i terapi för många år sedan?, frågar sig Mark.

Mark Levengood om separationen: ”Vi får se”

– Det är en prövning?, frågar Malou.

– Ja, det ser jag det som, svarar Mark och citerar författaren Märta Tikkanen:

– ”Inte av kärleksbrist, men av kärleksförtvivlan”, det vill säga att man hamnar i ett läge där man inte kan nå varandra riktigt. Vi har en gemensam grundklang, ett väldigt fint äktenskap. Hur ska vi hitta tillbaka till det? Vi får se.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons