Mark Levengood om utmaningen med barnen Amos och Olga

Mark Levengood & Jonas Gardell

Mark Levengood och Jonas Gardell har två barn tillsammans.
I en intervju med Expressen berättar Mark nu om svårigheten i rollen som pappa.
– Det värsta med föräldraskapet, säger han.
Antingen eller med Martin Stenmarck
Slå på ljud

Mark Levengood och Jonas Gardell har varit ett par i 34 år och är idag ett av Sveriges kändaste kärlekspar. Trots att det har gått så lång tid sedan de träffades för första gången är de fortfarande djupt förälskade i varandra, och har dessutom gift sig mer än en gång.

Tillsammans har de sonen Amos och dottern Olga. I en intervju med Expressen berättar Mark nu om livet med barnen och sin stora kärlek Jonas.

– Det är väldigt dynamiskt. Livet med Jonas kan vara utmanande, jag kan bli skvatt galen, men det är aldrig tråkigt. Han är väldigt rolig, känslosam och har ett snabbt intellekt. Jag är otroligt envis. På de punkter han försökt ändra på mig har han misslyckats på samtliga. Jag har mina vanor och sätt och är jag opraktisk bortom allt förnuft. För att komma till hissen måste man gå nedför en trappa. Jag går ut i strumplästen, trycker på hissknappen och sätter på mig skorna. Jonas tycker att ingen vettig människa gör så, säger han.

Mark har tidigare berättat att humorn är något som håller familjen samman, och hur hans egna mamma har uppfostrat honom med en humor som nu har gått vidare till hans dotter.

– Jag har fått mycket av hennes hjärna och humor. Nu verkar den ha gått i arv till min dotter. Jag fick en korsstygnsbonad av henne, där det står: ”Klaga inte över mörkret. Dra i stället ut huvudet ur röven.” Hon hade hört mig säga det i radio, gick till en sybehörsaffär och bad dem lära henne sy korsstygn. Då var hon tolv. Bonaden hänger centralt på mitt kontor som en påminnelse, berättar han.

Men lika mycket som att livet som förälder kan vara fantastiskt kan det också vara svårt. Nu berättar Mark Levengood vad han tycker är svårt med att vara pappa.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mark Levengood om svårigheten med barnen

Det är när programledaren får en fråga om hur han är som pappa som han berättar om sina två viktigaste principer, men också var det är han faller.

– Jag är inte principfast, men håller fast vid två principer: För att barn ska få en bra barndom behöver de känna sig villkorslöst älskade för dem de är. Det måste också finnas rutiner, så de vet vilka ramar de ska växa inom. På de punkterna är jag en ganska bra pappa. Men som min son sa: ”Det låter snyggare om det kommer ur en annans mun”, säger Mark Levengood och fortsätter:

– Jag trodde det skulle vara roligt att leka med barn. Det tyckte jag inte alls. Det värsta med föräldraskapet var att vara i lekparken. Det är verkligen dammigt, tråkigt och fult. Jonas är en mästare på att leka, medan jag älskar att läsa högt.

LÄS OCKSÅ: Jonas Gardells beslut för barnen Amos och Olga

LÄS OCKSÅ: Mark Levengood och Jonas Gardell avslöjar hemligheten bakom kärleken

FRÅN FÖRSTASIDAN