Så är Mark Levengoods relation idag med Jonas Gardell – efter seperationen

Mark Levengood, Jonas Gardell

I januari 2023 möttes vi av beskedet att Jonas Gardell och Mark Levengood valt att separera efter närmare 40 år tillsammans.
Till P4 Extra berättar Mark om hur relationen är till Jonas idag.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengood talar ut om separationen med Jonas Gardell: ”Vi går i terapi”
0:47

Efter reklamen: Mark Levengood talar ut om separationen med Jonas Gardell: ”Vi går i terapi”

(0:47)

Slå på ljud

PEfter närmare 40 år vid varandras sida så kom Mark Levengood, 58, och Jonas Gardell, 59, med beskedet att de valt att separera. Det var i januari 2023 som de gemensamt gick ut på sina sociala medier och berättade om beslutet.

I inlägget poängterade de att de fortsatt kommer att vara gifta och endast separera, något som blir bäst för de båda i dagsläget. De förtydligade även att de inte ville kommentera saken närmre.

Sedan dess har de bland annat dykt upp på QX-galan vid varandras sida.

– Vi är här bara för att förvirra folk, sa Jonas i en intervju till Aftonbladet under galan.

Men när paret fick frågor om separationen, ville de fortfarande inte kommentera.

– Ställ en annan fråga. Vi är inte där ännu. Det vill vi markera, säger Mark.

Jonas Gardell öppnar upp om separationen från Mark Levengood

Sedan dess har paret synts ihop vid flera tillfällen men i intervjuer fortsätter de vara restriktiva med att prata om separationen. Det var när Jonas i mitten på mars gästade Nyhetsmorgon som han för första gången öppnade upp sig om separationen.

– Det är så konstigt jag är lika chockad som du. I början tänkte jag så här, hjälp, jag är 60 år och ensam, jag kommer åldras ensam, dö ensam, katterna kommer hinna äta på mig innan nån hittar mig, säger Jonas och fortsätter:

– Jag hade aldrig trott att det skulle hända. Det tror jag fortfarande inte. Jag är inte säker på att det händer.

Paret har levt ihop i 40 år och delar givetvis väldigt mycket med varandra, de hör ihop på fler sätt än ett och deras val i separationen, har ingen med att göra.

– Vi har ju sagt att vi har separerat men vi ska inte skilja oss och jag tror vi har bestämt att vi hör ihop alldeles oavsett, för vi var ju bara barn när vi blev ihop. Vi har nycklar till varandras liv, till varandras rum, vi har barnen ihop, allt möjligt, säger Jonas och fortsätter:

– Så vi har nog bestämt att vi ska fortsätta vara gifta men nu ska vi fundera ut vad vi menar att vårt äktenskap är idag – och det ska ni faktiskt enbart skita i.

Mark Levengoods relation till Jonas Gardell idag

När Mark nyligen gästade P4 Extra med programledaren Erik Blix, kunde han för första gången sedan separationen offentliggjordes berätta om hur relationen till Jonas ser ut idag.

– Under hela vårt förhållande så har Jonas sett mig som sin bästa vän och jag har sett Jonas som min man. Alltså som något slags fundament, vi är fundamentet i vårt liv, medan jag har haft en annan bästa vän. Jag tror man kan se det på båda sätt. Om en kärleksrelation sedan förändras så måste det också omdefinieras, säger Mark i P4 Extra.

Mark säger att han har svårt att svara på frågan eftersom han inte riktigt vet vart han och Jonas är på väg.

– Till och med om vi så småningom skulle skilja oss så har vi ju ett helt liv tillsammans, vi har barnen, vi har så mycket minnen. Det är klart att det isåfall skulle förvandlas till en väldigt djup vänskap. Men kan man någonsin skala bort det där romantiska och den kärleken, säger Mark.

Erik frågar hur separationen påverkades av att de båda är offentliga personer.

– Att separera är alltid väldigt svårt. Man har ju gått in för att leva ett liv tillsammans. Jag har alltid varit lite rygga när man ska lova att älska varandra i nöd och lust, i Finland säger man inte så. Där frågar prästen om man vill älska den här personen och då svarar man ja, jag vill. Det kan man ju stå för. Men hur kan man lova att älska någon? Jag tycker det är väldigt konstigt, säger Mark och fortsätter:

– Nu har det aldrig varit någon brist på kärlek, det är inget sånt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN