LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jonas Gardell ryter ifrån mot Jenny Alversjö – efter frågan om uppbrottet

18 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Jonas Gardell i Nyhetsmorgon
I början på året meddelade Jonas Gardell och Mark Levengood att de skulle separera.
När Jonas nu gästar Nyhetsmorgon får han frågor om separationen – och han sätter ner foten.
– Det ska ni faktiskt enbart skita i, säger han i tv.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Bagges stora stöd till Johanna under Let's danceBrand logo
Anders Bagges stora stöd till Johanna under Let's dance

Efter närmare 40 år vid varandras sida så kom Mark Levengood, 58, och Jonas Gardell, 59, med beskedet att de valt att separera. Det var i januari 2023 som de gemensamt gick ut på sina sociala medier och berättade om beslutet.

I inlägget poängterade de att de fortsatt kommer att vara gifta och endast separera, något som blir bäst för de båda i dagsläget. De förtydligade även att de inte ville kommentera saken närmre.

Sedan dess har de bland annat dykt upp på QX-galan vid varandras sida.

– Vi är här bara för att förvirra folk, sa Jonas i en intervju till Aftonbladet under galan.

Men när paret fick frågor om separationen, ville de fortfarande inte kommentera.

– Ställ en annan fråga. Vi är inte där ännu. Det vill vi markera, säger Mark.

Annons

Jonas Gardell bryter tystnaden om separationen

Nyligen gästade Jonas TV4:s Nyhetsmorgon och Jenny Alversjö frågar trots allt om separationen.

– Det är så konstigt jag är lika chockad som du. I början tänkte jag så här, hjälp, jag är 60 år och ensam, jag kommer åldras ensam, dö ensam, katterna kommer hinna äta på mig innan nån hittar mig, säger Jonas och fortsätter:

– Men sen har jag börjat tänka om och tänka på det här som ett äventyr och att jag måste gå med på äventyret. Livet går ut väldigt mycket på uppbrott och förvandling och jag tycker att det är fantastiskt att jag vid 60 års ålder fortfarande får förvandla mig till någon annan och se vart det kommer. Att jag inte har en raksträcka rakt in i målgården, som är döden. Nu ser jag inte ens första kurvan. Jag tycker det är läskigt men jag tror också att jag har ställen på vägen som kan bli väldigt häftiga.

Jenny undrar då om Jonas hade påverkat den förvandlingen om han hade haft möjligheten att göra det.

Annons

– Jag hade aldrig trott att det skulle hända. Det tror jag fortfarande inte. Jag är inte säker på att det händer.

Jonas Gardell sätter ner foten mot Jenny Alversjö

När Jonas och Mark blev tillsammans på 80-talet, var det inte samma öppensinnade syn på samkönade förhållanden och äktenskap som det är idag. Vilket har inneburit att paret har fått skapa sina egna regler kring relationen och numera separationen.

– Mark och jag fick ju inte, när vi blev ihop 1986, fanns det inga sätt för oss att reglera vår relation. Så vi var tvungna att rita vår egen karta. Vi var tvungna att själva förstå vad är villkoren för vår relation. Nu, 40 år senare har vi sagt att vi har fortfarande rätt att rita vår egen karta, säger Jonas.

Annons

Paret har levt ihop i 40 år och delar givetvis väldigt mycket med varandra, de hör ihop på fler sätt än ett och deras val i separationen, har ingen med att göra.

– Vi har ju sagt att vi har separerat men vi ska inte skilja oss och jag tror vi har bestämt att vi hör ihop alldeles oavsett, för vi var ju bara barn när vi blev ihop. Vi har nycklar till varandras liv, till varandras rum, vi har barnen ihop, allt möjligt, säger Jonas och fortsätter:

– Så vi har nog bestämt att vi ska fortsätta vara gifta men nu ska vi fundera ut vad vi menar att vårt äktenskap är idag – och det ska ni faktiskt enbart skita i.

FOTO: TV4

Annons