LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Mark Levengood och Jonas Gardells son Amos har fyllt 18 år

09 okt, 2020 
Jonas Gardell och Mark Levengood
Mark Levengood brukar inte så ofta prata om sina barn. Men nu bryter han tystnaden och berättar om det tudelade känslorna inför sonens stora dag.
Annons
Anna Brolin blir ny programledare för Farmen 2021 på TV4Brand logo
Anna Brolin blir ny programledare för Farmen 2021 på TV4

De är ett av Sverige mest omtyckta par, Mark Levengood och Jonas Gardell. De fann varandra för över 30 år sedan, och har fortfarande ett kärleksfullt förhållande.

Gift sig tre gånger

Mark Levengood har tidigare också avslöjat att de gift sig tre gånger.

– Vi gifte oss första gången år 1988. Det var inte lagligt då ännu, men vi gjorde det ändå. Våra syskon gifte sig och hade roliga fester, så vi tänkte att vi ville göra samma sak, sa Mark tidigare i en intervju med Sveriges Radio.

När partnerskapslagen kom 1995 gifte sig Mark och Jonas på nytt.

– Och nu kan man gifta sig på riktigt, så för ett par år sedan gifte vi oss för tredje gången, förklarade Mark i intervjun.

Dessutom har de den populära podcasten Hemma hos Mark och Jonas tillsammans.

De har också två barn tillsammans. I september 2002 blev de föräldrar för första gången, då sonen Amos Gardell anslöt till familjen. Dottern Olga Levengood utökade familjen 2006.

Annons

Föräldrarna har varit tydliga med att de vill hålla sina barn borta från offentligheten och syns sällan på röda mattan eller på deras sociala medier.

Lyckan över barnens uppfostran

Men i en intervju i Efter fem berättar nu Mark Levengood lite om sina barn, och hur stolta han är över dem.

– När jag fyllde år så gav min dotter, som då var 12 år gammal, mig i present en korsstygnsbonad. Och då stod det så här: Klaga inte över mörkret, dra istället ut huvudet ur röven, säger Mark Levengood med ett stolt leende och fortsätter:

– Då kände jag att om inte annat har de humorn i arv av mig. För det är precis samma lite mörka humor som vi har i Finland. Då är allt inte fel om de fått det i alla fall.

Barnen har ju hunnit bli stora nu, framför allt sonen Amos som blivit 18 år. En stor dag för både honom och föräldrarna, så klart, men också en dag som många pappor och mammor har delade känslor inför.

– Som förälder är det inte lätt att släppa taget. Det är både lite skönt, men... min son blev myndig nu i veckan. Det var stort, och det var en viss lättnad över att han är någorlunda välfungerande. Men också: vad betyder det här för mig? Om jag inte är en aktiv pappa, vad är jag då? Jag har mycket tid fri, vad ska jag göra med den?

Det är som

Annons