ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ullared-Maritta drabbad av bakslag – inkomstkällan försvinner

02 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Maritta Söderström, känd från Ullared
Maritta Söderström var en av de kändisar som använde sig av plattformen Memmo för att skicka videohälsningar till sina fans.
Nu har Memmo gått i konkurs, och Maritta har förlorat en källa till inkomst.
– Det känns tråkigt, för jag har tyckt om det där, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ullared-Ola-Conny – därför har inte fästmön Linda träffat barnenBrand logo
Ullared-Ola-Conny – därför har inte fästmön Linda träffat barnen

Systrarna Gunnel Hyvönen, 76, och Maritta Söderström, 78, blev snabbt tittarnas favoriter i realityserien Ullared. Sedan vi sist såg de frispråkiga Hofors-systrarna i lågprisvaruhuset i Gekås har mycket hänt i både Gunnel och Marittas liv.

Det gör Maritta Söderström och Gunnel Hyvönen idag

För några år sedan såg vi Maritta i dejtingprogrammet Hemliga beundrare, där hon fann sin stora kärlek. I programmet tog hon mod till sig och bjöd ut Lasse Westerlund, som hon hade spanat in under ett besök på Ullared. Idag är Maritta och Lasse förlovade och lever som särbos.

Något bröllop blir det däremot inte.

– Nej, jag tror vi är ganska eniga om det. Han har ju sitt här nere och jag mitt hemma, och så ska det skrivas så jävla mycket papper, eftersom han har jordbruk, fastighet, hus och så där, har Maritta tidigare sagt till Hänt.

Hon fortsatte:

Annons

– Sen ska det ändras på körkort, pass och hela helvetet. Och det kostar pengar framförallt.

Maritta Söderström drabbad av bakslag – tjänsten Memmo försvinner

Igår rapporterade Breakit att techbolaget Memmo har gått i konkurs. På plattformen har fans kunnat köpa personliga videohälsningar från kända profiler för att skicka till vänner och familj. Maritta var en av kändisarna som använde Memmo för att dryga ut kassan och få kontakt med sina fans.

– Det känns tråkigt, för jag har tyckt om det där. Jag har tyckt att det har varit roligt att skicka hälsningar till folk, säger Maritta till Hänt och fortsätter:

– Jag vet inte om någon tar över – det är ingen som har meddelat varken mig eller Ola-Conny, för jag pratade med Ola-Conny idag. Han hade fått en hälsning igår och en hälsning idag.

Så det fungerar fortfarande?

– Jag vet inte, ingen aning. Jag har inte fått någon hälsning så vi får väl se.

Använde du Memmo mycket?

Annons

– Jag skickade ju direkt när det kom någon. Det var födelsedagar, bröllop, och en del som behövde en spark i arslet.

För Maritta, som är pensionär, utgjorde Memmo en välbehövlig extra inkomst. Tidigare har Maritta berättat för Hänt att hon bland annat inte åkt och hälsat på sin syster Gunnel så mycket de senaste åren, eftersom det varit för dyrt med bensin. Tack vare Memmo kunde hon tjäna lite pengar på att skicka videohälsningar till fans runtom i landet.

– Även om det bara blev 100 kronor så var det välkommet, väldigt välkommet. För det kan jag leva tre-fyra dagar på, berättar Maritta.

Maritta tog 200 kronor för en videohälsning.

– Sen får man ju betala skatt och arbetsgivaravgift till dem, så jag får väl ut ungefär ungefär hälften, säger Maritta och fortsätter:

– Eller en tredjedel, infliker Lasse. Han har också Memmo.

Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons