LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mariette Hansson och Isabelles ovanliga namnval till nyfödda dottern

07 dec, 2023 
Linn Seipel
mariette isabella dotterns namnval della
Mariette och hustrun Isabelle fick en dotter för ganska precist en månad sedan – men har inte velat berätta vad hon heter.
Nu avslöjar de det ovanliga namnvalet!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mariettes mörkande om graviditeten under MelodifestivalenBrand logo
Mariettes mörkande om graviditeten under Melodifestivalen

Artisten Mariette Hansson och hustrun Isabelle Hansson blev nyligen föräldrar till en liten dotter. Sedan tidigare har de sonen Dante, 2, och Isabelles dotter från ett tidigare förhållande.

”I söndags fick jag och min fru världens finaste bröllopspresent. Jag vill rikta ett extra stort tack till personalen på Helsingborgs lasarett som tog så väl hand om oss, ni är fantastiska”, skrev då Mariette på sin Instagram.

Därför dröjde det så länge innan Mariette och hustrun avslöjade bebisens namn: ”Vill inte”

Något de däremot hållit länge på att berätta är vad de valt att döpa dottern till. Det var i en vlogg på deras gemensamma YouTube-kanal som de för någon vecka sedan avslöjade varför de inte ville gå ut med namnet.

Annons

– Har ni ett namn? Det är så många som skriver det och frågar ”vad heter hon?” ”när får vi veta vad hon heter?” och ”har ni inte kommit på något namn?”, sade hon då i videon, och Isabelle fyllde i:

– Vi har ett namn, men ni får inte veta än. Vi känner lite på det. Det känns bra, Mariette vill inte gå ut med det förens vi har ett mellannamn, säger Isabelle.

Mariette och hustrun Isabelle avslöjar namnet på nyfödda dottern

Men nu har de alltså bestämt sig för ett namn – och valt att gå ut med det! I ett Instagram-inlägg lade Mariette upp en video på lilla nytillskottet och i bildtexten skriver hon ”Della” följt av ett rött hjärta.

Enligt senaste statistiken från SCB är Della ett extremt ovanlig namn i Sverige. 110 kvinnor har Della som tilltalsnamn och totalt 133 kvinnor har Della som förnamn.

I kommentarsfältet är det många som tycker till om namnvalet.

”Åh så fint namn! Passar ihop med alla barnen”, skriver en följare.

”Vilket fint namn”, tycker en annan.

”Sånt fint namn på en söt flicka”, skriver en tredje.

”Så fin liten tjeja. Della, vilket fint namn och passar ju jättebra ihop med Dante och Disa, all kärlek till er som föräldrar och till era fina små barn”, påpekar en uppmärksam fjärde följare.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons