Mariette Hanssons kärlekslycka – ska gifta sig med Isabelle Grönqvist

Mariette Hansson och fästmön Isabelle Grönqvist

Stina Stjernkvist/TT, Instagram
När Mariette Hansson vaknade visste hon inte att dagen skulle bestå av ett stort äventyr. Hon anade nog inte heller att det skulle vara dagen då hon blev friad till.
Utseendeförändringen för prinsessan Sofia - efter fyra år
Slå på ljud

Vilken lycka för artisten Mariette Hansson! Hon och flickvännen Isabelle Grönqvist ska gifta sig. Det här berättar artisten i ett långt inlägg på Instagram. Där beskriver hon hur frieriet gick till – och det var riktigt spännande!

”Igår låg där ett A4-papper i köket. Jag har fått ledtrådar de senaste veckorna i form av någon slags rebus av Isabelle, men jag var inte riktigt beredd på det här. Papperet innehåller instruktioner och en packlista. Huset ekat tomt denna lördagsmorgon och jag förstår verkligen ingenting. Det var bara jag hemma och det jäkla papperet som i ärlighetens namn gjorde mig mer nervös ju fler gånger jag läste det”, berättar Mariette Hansson.

Hon skriver vidare att det under eftermiddagen kom en röd bil och hämtade upp henne utanför hemmet. Hon hoppar in med sin packade väska och chauffören kör iväg.

Mäktiga frieriet

Efter 40 minuter släpps av och slås av att hon hamnat på en mycket speciell plats. Mariette har tidigare berättar att hon och Isabelle träffades första gången på ett bröllop, men att de båda var upptagna just då. Istället blev de ett par ungefär sex år senare – och kärleken verkar sprudla.

”Jag tog av mig ögonbindeln som jag fått och inser att jag står på exakt samma herrgård där jag och Bell utbytte blickar för första gången för 6,5 år sedan. Livrädd men förväntansfull öppnar jag den tunga gamla dörren in till ladan. Där sitter hon. Vacker som en dröm. Omringad av tända ljus och iklädd sin stiliga dubbelknäppta kostym”.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Skattjakten verkar alltså ha nått sitt slut – men det visar sig att en ny resa snart ska ta fart.

”Det ligger en röd dagens lapp bredvid henne. Den jag inte hade fått på morgonen. Jag öppnar den med skakiga händer.”Får jag bli din fru?” Den bästa lapp jag någonsin fått. Inget känns så självklart och skrivet i stjärnorna som att hon ska bli min fru och framtida allt. Jag vill inget annat än att bli hennes”, skriver Mariette Hansson.

Följarna jublar

Stor lycka alltså, och säkert väldigt överrumplande för artisten. Men det var inte slut på överraskningarna där. Mariette berättar nämligen att hon och Isabelle går vidare mot ett hus på gården, och där inne har släkt och vänner samlats för att fira det nyförlovade paret.

I kommentarsfältet regnar det in hjärtan och grattishälsningar.

”Åh, där kom ‘fultårarna’, huuuur romantiskt! Grattis till kärleken”, skriver en person.

”Sååå fantastiskt, blir alldeles rörd... Grattis till er”, skriver en annan tredje konstaterar:

”Ja, ni är såååå självklara tillsammans!”.

Och det är bara att stämma in i kören: Stort grattis, Mariette och Isabelle!

Läs också: Hon är Mariettes nya flickvän

FRÅN FÖRSTASIDAN