Marie Serneholt om beslutet för tvillingarnas skolgång

Marie Serneholt

Marie Serneholt och hennes kärlek Fredric Palmqvist har tvillingarna Philip och Nicholas ihop.
Nu berättar Marie för Hänt hur hon tänker när det kommer till barnens skolgång.
Marie Serneholts nya barnbesked – efter tvillingarna
Slå på ljud

Marie Serneholt är en av Sveriges mest kända artister och tv-profiler. Under årens gång har hon fått äran att leda stora program som Melodifestivalen, Bingolotto och Sommarkväll, men när hon inte syns i tv-rutan umgås hon gärna med sin familj som består av kärleken Fredric Palmqvist och tvillingarna Philip och Nicholas.

Det är nästan exakt tre år sedan som de små tvillingarna kom till världen. Närmare bestämt den 16 september 2018, och lyckan var total. På Instagram delade Marie med sig av den fantastiska nyheten genom att lägga upp en bild på sönerna i matchande små kläder.

I kommentarsfältet var det hundratals som skrev för att gratulera de nyblivna föräldrarna och sedan dess har Marie flitigt delat med sig av deras liv hemma i Stockholm.

Tv-profilen om kampen med sönerna

Men att ha två småbarn är inte alltid det lättaste och in intervju med tidningen Mama har hon tidigare berättat om svårigheten med att ha två barn i samma ålder.

– Tänk dig allt vad det innebär att få ett barn, hur omvälvande det kan vara. Ta det gånger två. Samtidigt. Barnen har samma behov, samtidigt. Många tycker att det är en stor utmaning att få ett barn på två föräldrar. Tänk då hur det är att ha två bebisar på två föräldrar. Det är en extrem utmaning och kräver mycket logistik, planering och support. Man känner sig ofta otillräcklig, kan jag säga, berättade hon då.

Tvillingar innebär med andra ord en hel del jobb och därför var det kanske dags för Marie och Fredric att få slappna av lite på tu man hand. Nyligen visade de nämligen upp härliga bilder från deras romantiska weekend i Marbella.

När Hänt träffade Marie och Fredric på premiären av James Bond-filmen No time to die berättade de mer om den härliga trippen.

– Det var en liten helgresa, berättar hon för Hänt.

Marie Serneholts beslut för tvillingarna: ”Går i samma barngrupp”

Under premiären av nya James Bond-filmen fick tvillingarna stanna hemma med barnvakt. Men Marie känner sig lugn, de är i goda händer. När de lämnade hemmet satt de nämligen och lekte med play dough-lera och allt var frid och fröjd.

I samma veva berättar Marie också om hur det blir lite längre fram och vilket beslut de kommer ta för barnen när det väl är dags att börja skolan.

– Jag kan väl säga så här, jag tror vi talar för oss båda, att det har varit väldigt viktigt att de två får vara sina egna individer. Just nu går de på samma förskola, i samma barngrupp, men jag tror att man får följa dem och deras personligheter och hur de utvecklas liksom.

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprechts nya lycka efter uppbrottet från Peg Parnevik: ”Nu blir det åka av”

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren har gift sig – bröllopet med Edward af Sillén

FRÅN FÖRSTASIDAN